Новини Софт 08.09.2022 о 13:22 comment views icon

STEM is FEM запускає новий безплатний IT-курс для дівчат — створення застосунків на базі даних

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Освітній проєкт STEM is FEM у партнерстві зі швейцарською освітньою організацією Empowerment Lab та за підтримки Oracle відкриває черговий набір на безоплатну програму для старту кар’єри в IT — цього разу шукають дівчат віком від 12 до 17 років, які цікавляться напрямком Data-Driven Web Application (створення  застосунків на базі даних).

За словами організаторів, ці курси дозволять дівчатам здобути як soft skills, так і hard skills для подальшого розвитку в ІТ-сфері, де досі спостерігається дефіцит фахівчинь. Програма навчання складається з трьох основних модулів: дослідження даних, візуалізація даних та мова програмування SQL.

STEM is FEM запускає новий безплатний IT-курс для дівчат — створення застосунків на базі даних

“Для того, щоб побудувати в Україні сучасний ІТ-хаб, необхідно зрощувати ІТ-спеціалістів ще змалку. І особливо ми маємо приділяти увагу талановитим дівчатам, щоб досягти гендерної рівності у ІТ-індустрії.

Тому STEM is FEM спільно з партнерами активно розширює вибір курсів та інших проєктів, що допомогли б нам досягти цієї мети. Наприклад, впродовж цього проєкту ми плануємо навчити 150 дівчат,” – розповідає засновник STEM is FEM та технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Перший потік курсу проходитиме 20 та 24 вересня. Зареєструватися на нього можна за посиланням. Всього є 30 місяць — по 15 учасниць на кожен потік.

Раніше організатори вже провели курс з прототипування додатків та машинного навчання.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: