Новини Крипто 25.05.2022 о 16:10 comment views icon

SWIFT може припинити існування через 5 років — гендиректор Mastercard

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

На Всесвітньому економічному форумі (WEF) у рамках виступу групи фахівців, організованого Глобальною бізнес-радою з блокчейну (GBBC), генеральний директор Mastercard Майкл Мібах зробив досить сенсаційну заяву. Він відповів «ні» на запитання, чи SWIFT (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів) існуватиме через 5 років.

Таку заяву він зробив у рамках обговорення майбутнього транскордонних платежів та потенціалу GBBC у фінансовій системі.

«Якщо ви можете отримати платіж з усіма прикріпленими даними, які вам потрібні як компанії […], заощаджуючи витрати на додаток до зниження вартості платежу та загального підвищення продуктивності, ми можемо очікувати, якщо ми добре це зробимо, ось це і є справжня ціль», – сказав Мібах.

Проте погляд Майкла Мібаха не розділили інші учасники дискусії. Дженніфер Лассітер (виконавчий директор проєкту Digital Dollar), Юваль Руз (генеральний директор Digital Asset), Девід Тріт (директор Accenture та співзасновник проєкту Digital Dollar) та Джон Фрост (старший економіст у Банку міжнародних розрахунків) на те саме питання відповіли, що через 5 років SWIFT все ще існуватиме.

Мібах був єдиним, хто висловив упевненість у тому, що, можливо, у найближчому майбутньому SWIFT перестане бути домінантною системою переказу грошей між континентами. Хоча Лассітер і Руз підтримали думку, що SWIFT з часом може бути замінена чимось ефективнішим, але вони вважають, що п’яти років буде недостатньо.

Пізніше представник Mastercard зробив заяву, де уточнив відповідь Мібаха. Зазначається, що відповідь на сцені слід сприймати ширше, ніж просто «так» чи «ні».

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

«Майкл просто підтвердив попередню заяву SWIFT, що їхні операції продовжують розвиватись. Її нинішня форма не буде колишньою у майбутньому. Вони додають більше функціональних можливостей і виходять за межі просто системи обміну повідомленнями», – заявив представник Mastercard.

Джерело: coindesk


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: