Новини Наука та космос 18.05.2022 о 22:00 comment views icon

У Конгресі США пройшло перше за 50 років слухання про НЛО — Пентагон повідомив про зростання кількості повідомлень про незрозумілі явища в небі майже втричі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Незвичайні слухання 17 травня у Конгресі поставили перед американськими чиновниками незвичайні питання. Слухання стосувалося НЛО, які відтепер називаються «невизначені повітряні явища» (unidentified aerial phenomena — UAP). Підкомітет Палати представників з розвідки боротьби з тероризмом, контррозвідки та протидії розповсюдженню зброї провів сесію у форматі питання-відповідь, запросивши двох представників Пентагону на рідкісну публічну дискусію з однієї з найсуперечливіших тем.

«UAP незрозумілі, це правда. Але вони справжні. Їх потрібно розслідувати, щоб багато загроз було розвіяно», — сказав у своєму вступному слові представник штату Індіана Андре Карсон.

Під час слухань заступник директора військово-морської розвідки США Скотт Брей поділився розсекреченим відео непізнаного об’єкта у формі сфери, що «наближається» до пілота, який летить на полігоні ВМФ, і видно його лише на кількох коротких кадрах.

«У мене немає пояснення, що це за об’єкт», — сказав Карсон про запис.

Потім було закрите слухання, на якому представники Пентагону обговорили технічні особливості того, як американські військові збирають дані про UAP. Представники армії також спростували наявність матеріальних доказів чогось, що має позаземне походження.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Міністерство оборони створило спеціальну цільову групу для розслідування UAP у 2020 році. Місія спецгрупи — «виявити, проаналізувати та каталогізувати UAP, які потенційно можуть становити загрозу національній безпеці США».

Оперативна група UAP Пентагону веде базу даних про незрозумілі спостереження з повітря, і Брей зазначив, що наразі вона містить 400 звітів про такі повідомлення. А менш як рік тому їх було 143.

Одне з можливих пояснень (але малоймовірне), що деякі UAP можуть бути гіперзвуковими технологіями Китаю або рф, призначеними для стеження за військовими діями США. До інших гіпотез походження UAP відносяться втрачені метеозонди та візуальні спотворення, викликані фото- та відеообладнанням.

Пентагон рассекретил кадры с «необъяснимыми летающими объектами»


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: