Новини Ігри 03.08.2023 о 15:39 comment views icon

ОНОВЛЕНО: Wargaming задонатила $250 тис. Україні — після статті NYT про російську пропаганду в російській версії World of Tanks

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Білоруська Wargaming з кіпрською реєстрацією, відома за іграми World of Tanks, World of Warships й World of Tanks Blitz, відзначає ювілей, і в межах святкування вирішила пожертвувати Україні чверть мільйона доларів.

Оновлено [17:40]: Wargaming спростовує зв’язки з російською дочірньою компанією Lesta Studio, запевняючи, що ні офісів, ні бізнесу на ринках росії та білорусі у них не лишилося. Також Wargaming наголошує, що гра World of Tanks вже не має жодного відношення до гри «Мир танков».

«‎З нагоди 25-річчя Wargaming продовжує свою постійну підтримку народу України, пожертвувавши 250 000 доларів через United24, офіційну платформу збору коштів в Україні. Кошти будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання, допомогу людям, які постраждали від війни в Україні», – пишуть на сайті компанії.

Цікавий збіг — білоруський розробник анонсував нову допомогу Україні після нещодавнього скандалу, коли дослідники «Мольфара» виявили більше десятка випадків прокремлівської пропаганди в іграх – зокрема й грі «Мир танков» (де було відтворено парад танків СРСР у москві 1945 року). У Wargaming наголошують, що гра World of Tanks зараз не має жодного відношення до гри «Мир танков».

Після повномасштабного воєнного вторгнення росії Wargaming заявила про «відхід з рф та білорусі‎» (в останній – компанія була створена, однак штаб-квартира розташована на Кіпрі) – та щодо цього є питання. Фактично на той час розробник передав увесь бізнес у країнах своїй дочірній російській Lesta Studio. Попри те, що Wargaming заявляла, що компанія не афілійована з нею у відкритих джерелах станом на квітень 2022-го року значилося, що кіпрська ВАРГЕЙМІНГ ГРУП ЛІМІТЕД є власником 100% частки ТОВ «ЛЕСТА».

Зараз у компанії кажуть, що «вийшли з-поміж власників ТОВ «ЛЕСТА» торік у червні та неодноразово донатили українцям через платформу United24 – зокрема передали 4 мільйони гривень для підтримки постраждалих від знищення Каховської ГЕС».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: