Новини Технології 12.05.2022 о 14:29 comment views icon

Євросоюз запроваджує новий закон для захисту дітей від сексуального насильства в інтернеті

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Євросоюз посилює правила для онлайн-платформ, зобов’язавши їх активно перевіряти та видаляти матеріали про насильство над дітьми.

Нове законодавство ЄС вимагатиме через суди впливати на технологічні гіганти, такі як Meta, Google або Apple, щоб вони впровадили системи виявлення контенту, пов’язаного із сексуальним насильством над дітьми.

Для контролю буде створено Центр із сексуального насильства над дітьми, який вестиме базу даних із цифровими «мітками» подібних матеріалів. Ці індикатори будуть зіставлятися з контентом відповідних онлайн-сервісів, що схоже на Apple, представлену минулого року.

У ЄС вважають, що добровільних дій із боку IT-гігантів наразі недостатньо.

«Сьогодні ми не можемо захистити дітей».

Ільва Йоханссон, комісар ЄС із внутрішніх справ

Єврокомісар також вважає, що запровадження нового закону зробить країни ЄС лідером у боротьбі із сексуальним насильством в інтернеті.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Нові правила стали продовженням узгоджених ЄС законів про видалення контенту, який розпалює ненависть. Але активісти, які захищають приватне життя, бояться, що законопроєкт дозволить компаніям втручатися у захищені наскрізним шифруванням повідомлення, що ставить під сумнів приватне життя.

«Немає іншого способу зробити те, чого прагне пропозиція ЄС, крім як змусити уряди читати та сканувати повідомлення користувачів у масовому масштабі. Якщо ця пропозиція стане законом, вона стане катастрофою для конфіденційності користувачів не лише в ЄС, а й у всьому світі».

Джо Маллін, старший аналітик з питань політики у групі захисту цифрових прав Electronic Frontier Foundation

Але захисники нового закону стверджують, що для викорінення насильства варто вдатися до такого кроку.

«У ЄС цифровий простір зовсім не регулюється, що наражає дітей на загрозу сексуального насильства та експлуатації»

Вибке Мюллер, співзасновник Організації The Brave Movement

Мюллер, яка сама пережила насильство в дитинстві, додає, що великі компанії вже «мають інструменти з виявлення та видалення подібних матеріалів та зобов’язані ставити безпеку дітей понад усе».

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Євросоюз запровадить нові антимонопольні правила для технологічних гігантів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: