Новости Новости 10.02.2022 в 13:32 comment views icon

«‎‎Airbnb у сфері паркування»: в Україні з’явився чат-бот OkParking для оренди та «прокату» місць на приватних паркінгах (поки тільки у межах Києва)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У лютому запрацював телеграм-бот OkParking, який може стати у пригоді українським автовласникам та автолюбителям. Він відкриває приватні парковки перед всіма водіями та робить свій внесок у розв’язання проблем з нестачею паркомісць.

Творці OkParking кажуть, що це перший такий чат-бот. Він пропонує дві послуги: водіям знайти вільне місце та запаркувати їхні авто на приватних паркінгах, а власникам паркомісць — здати в оренду на певний термін свій вільний паркувальний слот іншим водіям і заробити гроші. Власники боту позиціюють його як «‎‎Airbnb у сфері паркування».

Щоб почати користуватись послугами OkParking, необхідно пройти процедуру реєстрації —  вказати ім’я та номер телефону (або ж бот самостійно підтягне ваш контакт з Телеграму). Щоб здавати власне паркомісце, у головному меню чат-бота потрібно обрати розділ «Здати», а орендувати паркомісце можна у розділі «Орендувати».

«‎‎Airbnb у сфері паркування»: в Україні з'явився чат-бот OkParking для оренди та «прокату» місць на приватних паркінгах (поки тільки у межах Києва)

Оплата за здачу в оренду паркувального місця накопичується на балансі власника у чат-боті OkParking — у будь-який зручний момент можна у кілька кроків вивести отримані гроші на картку будь-якого українського банку. Щоб орендувати паркомісце, потрібно обрати одну із запропонованих локацій, вказати час (можна орендувати місце як на кілька годин, так і на кілька днів) та внести оплату. Після оплати чат-бот надсилає детальну схему проїзду та інструкцію для обраного паркомісця (як знайти паркінг, як потрапити всередину та де знаходиться заброньоване місце).

Розрахунки здійснюються безпосередньо у чат-боті — через Apple Pay, Google Pay, LiqPay та Приват24. Розробники підкреслюють, що чат-бот не бачить і не має жодного доступу до банківських даних, оскільки оплата проводиться через процесинг обраної платіжної системи.

Поки чат-бот OkParking пропонує послуги у межах Києва — це здача та оренда приватних паркомісць у житлових комплексах, поруч із бізнес-центрами, фітнес-студіями, салонами краси та у центрі міста. Сервіс поки працює у пілотному режимі та запрошує долучитися до чат-бота користувачів – власників та орендарів. Надалі команда OkParking планує розширювати, як покриття у Києві, так і в інших великих містах України.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Ціни на паркування через OkParking різняться в залежності від локації. Наразі OkParking пропонує користувачам «оптимальні тарифи», які були розроблені з врахуванням побажання власників паркомісць та цінової політики паркування у Києві. Проте найближчим часом власникам паркомісць обіцяють можливість самостійно встановлювати ціну та змінювати її.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: