Новости Новости 26.05.2021 в 17:22 comment

ПриватБанк та Visa запустили в Києві пілотний проект біометричної системи контролю доступу до закладів освіти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Систему, яка базується на вже знайомій технології “оплати обличчям” FacePay24, випробовують на базі Київського ліцею №157.

У ПриватБанку нову біометричну систему контролю доступу закладів освіти та інших громадських установ називають «унікальною для України». Її було створено у якості альтернативи стандартному рішенню ідентифікації учнів по картці, яку діти часто гублять або забувають. Розпізнавання учнів та працівників закладу виконується по обличчю. Система не тільки розпізнає обличчя та надсилає Push повідомлення на телефони батьків про час, коли дитина прийшла чи залишила школу, вона також визначає температуру, фіксує відсутність захисної маски й сигналізує про необхідність її одягнути.

Творці сподіваються, що нова цифрова платформа стане основою для впровадження закритої цифрової екосистеми навчального закладу, яка включатиме адресний доступ до навчального контенту, педагогічних кейсів вчителів, даних про успішність учнів, адміністративної діяльності, тощо. Безпечний доступ до школи учнів та вчителів забезпечується сучасними системами шифрування (якими саме, не уточнюється).

Також використання технології FacePay24 зробить можливим перехід на цифрову платформу та безконтактні способи оплати організації харчування у ліцеї та використання платних послуг.

«Інформаційна безпека завжди залишається одним з головних пріоритетів компанії Visa. Ми раді, що у нас з’явилася можливість вперше впровадити рішення на основі біометрії і в освітній інфраструктурі України. Впевнені, що Face ID допоможе зробити шкільне середовище безпечніше для всіх учасників освітнього процесу та краще відстежувати успіхи учнів»

Світлана Чирва,

віце-президентка, регіональна менеджерка Visa в Україні, Молдові та Білорусі.

Технологія є відкритою платформою для всіх навчальних закладів та громадських установ. Тобто всі охочі можуть долучитись до проєкту. Водночас не уточнюється фінансова складова — у яку суму обійдеться встановлення необхідного обладнання та обслуговування системи.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

За технічну реалізацію відповідала компанія VIATEC в партнерстві з компанією Інфотех.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: