Новости Новости 14.01.2022 в 19:36 comment views icon

Продаж електронних полісів автоцивілки (ОСЦПВ) призупинено через збій у роботі сервісів МТСБУ (ймовірно, через сьогоднішню кібератаку)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про збій у роботі сервісів МТСБУ Продаж електронних полісів автоцивілки (ОСЦПВ) призупинено через збій у роботі сервісів МТСБУ (ймовірно, через сьогоднішню кібератаку)Продаж електронних полісів автоцивілки (ОСЦПВ) призупинено через збій у роботі сервісів МТСБУ (ймовірно, через сьогоднішню кібератаку)МТСБУ — це об'єднання українських страхових компаній, які займаються страхуванням ОСАЦВ. Членами МТСБУ є 48 страхових компаній. та призупинення продажу електронних полісів автоцивілки (ОСЦПВ) повідомив… співзасновник monobank Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі з посиланням на МТСБУ.

Як повідомляється, бази даних МТСБУ тимчасово недоступні. Ймовірна причина — сьогоднішня масштабна кібератака на урядові сайти. Ходять чутки, що бази МТСБУ знищені внаслідок атаки хакерами наразі ці припущення здаються обґрунтованими. Принаймні, ще вчора страхові поліси знаходились у застосунку «Дія» та електронному кабінеті водія, то сьогодні вже ні.

Продаж електронних полісів автоцивілки (ОСЦПВ) призупинено через збій у роботі сервісів МТСБУ (ймовірно, через сьогоднішню кібератаку)
З «Дії» та електронного кабінету водія зникла інформація щодо поліса страхування. Скріншот з електронного кабінету водія

Очікуваний час відновлення даних із резервної копії МТСБУ — 7-30 днів. В monobank попередили клієнтів, що в цей період не можна буде перевірити закінчення терміну дії поліса у застосунку і отримати електронний поліс на пошту. Натомість monobank буде відправляти клієнтам паперову копію договору. Наразі розробники співпрацюють зі своїм партнером pоlis.uа над внесенням змін в API та обіцяють відновити продаж паперових полісів ОСЦПВ в monobank як тільки це стане можливим.

Очевидно, що ситуація не обмежується тільки monobank — збій у роботі сервісів МТСБУ вплинув на усі компанії та сервіси з продажу електронних полісів ОСЦПВ.

Водночас у МТСБУ поки що не робили ніяких публічних заяв з цього приводу.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: