Новости Новости 11.11.2021 в 14:51 comment views icon

«Штрафи UA» запустять нову функцію у вигляді мапи міст з розташуванням камер та особистою/загальною статистикою зафіксованих порушень

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Сервіс «Штрафи UA» розробив нову функцію для водіїв, яка допомагає оперативно відстежувати порушення, зафіксовані камерами. Отже невдовзі водії зможуть бачити у своєму застосунку мапу міста з розташуванням камер та статистикою зафіксованих ними порушень – особистою та загальною. Це дасть можливість обирати найбільш безпечний маршрут та змінювати стиль водіння на небезпечних ділянках міста. В Україні рішення стане доступним для приватних власників транспортних засобів та компаній з автопарком на початку 2022 року.

З червня 2020 року в Україні почали працювати камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. За даними МВС, це дозволило у кілька разів знизити кількість аварій та смертельних у ДТП. Також у містах, де з’являються камери, значно покращується дисципліна водіїв щодо оплати автоштрафів.

“Як показує досвід, після встановлення камер фото- та відеофіксації кількість штрафів різко зростає. Лише за період із серпня до листопада у таких містах, як Львів, Харків, Чернігів, Луцьк та Одеса було встановлено 34 камери, які зафіксували 148 тис. випадків порушення правил дорожнього руху. Загальна сума штрафів приблизно 55 млн грн, — говорить Таїсія Юрздицька, керівник Штрафи UA для бізнесу.

В містах, де камери працюють з серпня, частка погашення штрафів у середньому – 76%. Найнижчий відсоток погашення в Одесі – 19%. У цьому місті камери з’явилися лише минулого тижня. Вочевидь, що люди починають усвідомлювати проблему, стають більш дисциплінованими. У них формується звичка перевіряти наявність штрафів ПДР та контролювати їхнє погашення”.

Проте після встановлення камери водії стикаються з великою проблемою. Проїжджаючи ділянку, де встановлена ​​камера, вони не завжди можуть зрозуміти, чи було скоєно порушення та чи буде винесено постанову, що збільшує стрес під час їзди. Не кожен встановлює собі спеціалізований мобільний застосунок, через що велика ймовірність, що про штраф людина не дізнається.

"Штрафи UA" запустять нову функцію у вигляді мапи міст з розташуванням камер та особистою/загальною статистикою зафіксованих порушень

Це збільшує шанси потрапити у ситуацію, коли штраф не буде сплачено у встановлений законом термін, та постанову передадуть до виконавчої служби (в такому випадку сума стягнення зростає вдвічі і додаються ще стягнення у вигляді витрат і збору виконавчої служби за відкриття справи).

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Щоб зробити водіння максимально комфортним та безпечним, ми вирішили у нашому додатку крім основних функцій перевірки та моментальної сплати штрафів додати функцію, яка дає змогу водієві бачити загальну статистику порушень на ділянках доріг, де встановлені камери, та водночас особисту статистику порушень у цих місцях.

Це безпосередньо допомагатиме водієві більш усвідомлено та безпечно долати аварійно небезпечні ділянки та робити внесок у безпечну їзду у місті, — розповідає Денис Дмитров, експерт з безпеки дорожнього руху та засновник групи компаній Штрафи UA.

Додам, що нова функція – черговий великий крок до глобальної мети, яку ставить перед собою наш сервіс. Наше завдання – вдвічі знизити показник смертності у ДТП на дорогах України, і для цього ми займаємось формуванням культури відповідального водіння».

В компанії «Штрафи UA» повідомляють, що функція загальної та особистої статистики порушень на ділянках доріг, де встановлені камери, стане доступною водіям вже після нового року.

Нагадаємо, що для сплати штрафів існують як спеціалізовані сервіси на кшталт «Штрафи UA» так і державні додатки та ресурси: «Дія», «Електронний кабінет водія», «Штрафи ПДР», «Сервіс перевірки адміністративних правопорушень у галузі безпеки дорожнього руху зафіксованих в автоматичному режимі» тощо.

Джерело: «Штрафи UA»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: