Новости Новости 10.01.2022 в 18:49 comment views icon

Українці отримали майже 6,4 млрд гривень за вакцинацію проти COVID-19, з яких вже витрачено понад 1 млрд гривень. Скоро підлітки також зможуть отримати «ковідну» тисячу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Всього з початку дії програми «єПідтримка» Українці отримали майже 6,4 млрд гривень за вакцинацію проти COVID-19, з яких вже витрачено понад 1 млрд гривень. Скоро підлітки також зможуть отримати «ковідну» тисячуУкраїнці отримали майже 6,4 млрд гривень за вакцинацію проти COVID-19, з яких вже витрачено понад 1 млрд гривень. Скоро підлітки також зможуть отримати «ковідну» тисячу«єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня українцям вже виплатили майже 6,4 млрд гривень. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Заявки на отримання 1000 грн у «Дії» подали понад 6,7 млн українців. Водночас понад 1 млрд грн з отриманих коштів за три тижні дії програми українці вже витратили. Мінекономіки також повідомило оновлену статистику за категоріями витрат (як і раніше, лідирують книги):

  • книжкові магазини — 361 млн грн;
  • кінотеатри — 300 млн грн;
  • театри, концерти та розважальні послуги — 138 млн грн
  • залізничні та авіа пасажирські перевезення — 134 млн грн;
  • спорт — 90 млн грн.

Водночас в офісі президента анонсували розширення програми «єПідтримка» — вже скоро тисячу гривень почнуть виплачувати також неповнолітнім, які вакцинувалися від COVID-19. Як повідомляється, допомогу зможуть отримати українці віком від 12 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Відповідно до теперішніх умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Коли вакцинованим підліткам почнуть виплачувати допомогу та за яким саме механізмом, не уточнюється. Урядом також порядок запровадження категорії «ліки» — для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

Окрім того, на другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. Механіка, яким саме чином відбуватимуться виплати, нині розробляється.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. Водночас «Альфа-Банк» та monobank анонсували випуск пластикових карток для виплат 1 000 гривень за програмою «єПідтримка».

Оновлено: Відзавтра клієнти monobank зможуть додатково до віртуальної замовити пластикову картку «єПідтримка», а «Альфа-Банк» вже почав видавати такі картки


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: