Статті Статті 14.10.2022 о 10:00 comment views icon

Зброя помсти: дрони-камікадзе RAM II UAV проти іранських шахідів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Замість того, щоб панікувати після масованого ракетного обстрілу, українці зібрали за добу 352 мільйони гривень на зброю. Збір організували Сергій Притула та Сергій Стерненко, які оголосили, що на зібрані кошти закуплятимуть дрони-камікадзе RAM ІІ UAV.

Оскільки на збір задонатили більше очікуваного, у фонді вирішили, що 100 мільйонів з суми витратять на дрони, а 252 використають на іншу допомогу ЗСУ. Офіційно фонд контрактуватиме 50 дронів RAM II UAV, а це включає 5 комплектів по 10 БПЛА з трьома наземними станціями керування. У матеріалі нижче детальніше розповідаємо про ці дрони.

Для чого нам свої дрони-камікадзе та як вони допоможуть на фронті?

RAM ІІ UAV: характеристики та можливості

RAM II UAV

RAM ІІ UAV – дрон-камікадзе українського виробництва. Він розроблений на базі БПЛА “Лелека” від компанії «DEVIRO», який вже використовувався Збройними силами в зоні проведення ООС. Дрон RAM ІІ UAV створений спільно з провідними компаніями оборонного комплексу: Ukrainian Armor, CDET, Ukroboronprom, Neo Tech, Spectechnoexport. Перша модель була представлена світу на виставці в Абу-Дабі в лютому 2018 року. 

Цей безпілотник є баражуючим боєприпасом як американський ​​Switchblade. Важить вісім кілограмів, три з яких складає бойова частина. Запускається дрон зі спеціальної катапульти, яка встановлюється або на землі, або на автомобілі (пікапи чи броньовані машини).  

RAM II UAV

Працює завдяки електричному двигуну, який наділяє дрон відносною безшумністю. RAM ІІ UAV може летіти протягом 55 хвилин з дальністю роботи до 30 км. 

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

Розгортання комплексу займає всього 10 хвилин. Для пошуку ворожих об’єктів у нього передбачена Full HD камера з 10-кратним оптичним зумом. Завдяки передачі зображення у режимі реального часу дрон дозволяє оператору відстежувати переміщення цілі. Відповідно команда дрона на виконання бойової задачі відбувається з точним контролем дій супротивника. 

Бойова частина дрона може бути трьох видів: 

  • осколково-фугасною – для ураження живої сили на відкритому просторі;
  • бронебійною – для ураження броньованих цілей на суші та в морі;
  • термобаричною – для ураження укріплених цілей ворога (живої сили в будівлях, малої броньованої техніки). 

Відео з демонстрацією роботи:

Виробник заявляє, що точність застосування дрона складає 1 м, що означає знищення конкретних цілей ворога на фронті, з мінімізацією руйнувань інфраструктури. Це надзвичайно важливо для сторони, яка воює на власній території. 

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

Основні характеристики дрона RAM ІІ UAV: 

Вага  8 кг
Довжина  1,54 м
Бойове навантаження  до 3 кг
Час польоту  до 55 хв
Розмах крила  2,3 м
Дальність польоту  до 30 км

 

Основне призначення RAM ІІ UAV

Після оголошення збору Сергій Притула продемонстрував відео, де RAM ІІ UAV знищує російський ЗРК “Оса”. Це доводить можливість дрона залишатися непоміченим для ворога та знищувати ціль впритул. 

Окрім основних можливостей RAM ІІ UAV можуть навіть перевершити іранських “Шахидів”. Наші дрони допоможуть відстежувати пункти управління, вузли зв’язку та деякі типи ворожих радіолокаторів.

RAM ІІ UAV важко виявити за допомогою інфрачервоних засобів, адже апарат працює на електричному двигуні. Навіть у випадку глушіння дрона та його втрати зв’язку з оператором, RAM ІІ UAV здатен самостійно повернутися на базу і приземлитися за допомогою парашута.

Завдяки невеликим розмірам, тихій роботі, пластиковому корпусу та можливості ураження цілей на відстані до 30 кілометрів від лінії фронту RAM ІІ UAV можуть бути неприємним сюрпризом для росіян.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: