Огляди Огляди 18.07.2022 о 20:18 comment views icon

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Фанати PlayStation кілька років чекали на свою версію Xbox Game Pass і нарешті, 23 червня, Sony запустили в Європі, а відтак і в Україні, оновлений PlayStation Plus. Ми кілька тижнів досліджували новий PlayStation Plus і готові розповісти вам усе, що потрібно знати про нову підписку Sony і навіть трохи більше.

НОВА ПІДПИСКА ПОДІЛЕНА НА ТРИ РІВНІ: ESSENTIAL, EXTRA ТА DELUXE

Перший рівень — ESSENTIAL. Це класичний PlayStation Plus яким ми користувалися роками, ціна залишилася незмінною — 1299 грн на рік, бонуси ті самі. Це онлайн, хмарне сховище, додаткові знижки на ігри та усілякі внутрішньоігрові смаколики, переважно для онлайн ігор. Колекція PlayStation Plus для власників PlayStation 5 та дві-три гри щомісяця також у комплекті.

 

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

Та цікавішими виглядають нові щаблі підписки.

PlayStation Plus Extra коштує вже 2149 грн на рік і пропонує набагато цінніше наповнення. На додачу до попередніх бонусів, у підписку Extra включено 407 ігор покоління PS4 і PS5. Але Sony трішки хитрить і зазначає версії для PS4 та PS5 окремо, і по факту у підписці «всього» 369 ігор.

Серед майже чотирьох сотень ігор знайшли своє місце як класичні тайтли на кшталт God of War (2018) та Red Dead Redemption 2, так і відносні новинки: Assassin’s Creed Valhalla, Returnal, римейк Demon’s Souls, обидва Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Guardians of the Galaxy та ще багато крутих ігор які ви могли пропустити.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Ігри PlayStation Plus Extra

Також включені ігри Ubisoft+ Classics. Сюди входять Far Cry 3 Remaster, Child of Light, кілька частин Assassin’s Creed, та ще більш ніж 30 класичних і не тільки ігор Ubisoft. Поки що добірка «Класика Ubisoft+» є ексклюзивною для PlayStation Plus, та Ubisoft обіцяють вже скоро запустити на обох консолях, Xbox та PlayStation, свою основну підписку Ubisoft+, але вже за окрему платню. 

 

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

Ну і третій, найбагатший, найжирніший, але у нашому випадку трішки обмежений ступінь — PlayStation Plus Deluxe.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

До всього, що входить у попередні рівні, додаються ще класичні ігри з покоління PSOne, PS2 та PSP, а також пробні версії ігор обмежені за часом.

Ігор з пробним періодом близько п’ятнадцяти, як тільки пробний час буде вичерпано, гру можна придбати й продовжити з тими самими збереженнями. В залежності від гри пробний час обмежений 2-5 годинами.

Пробні версії ігор 

 

А от класичними іграми можна обмазуватися місяцями. Jack and Dexter, оригінальні Resident Evil, LocoRoco, загалом 86 ігор (на момент написання статті). Деякі старі ігри трішки підкоригували, щоб вони запускалися на нових консолях. До кінця року Sony обіцяють збільшити каталог класики до 458 найменувань (включно з іграми для PS3).

Обійдеться уся ця радість у 2489 грн на рік. Ціна якась не дуже кругла, бо як зазначалося, третій рівень підписки у нас дещо обмежений.

Річ у тім, що ігри з PlayStation 3 доступні лише через хмарний геймінг, і в країнах, в яких працює PS Now, цей рівень підписки має назву PlayStation Plus Premium. Завдяки хмарному геймінгу можна грати в усі доступні по підписці ігри (окрім PS5-версій) навіть на ПК. Та за розширений функціонал підписки PS Plus Premium доведеться платити більшу ціну.

В Україні PS Now не працює, тому для нас третій рівень підписки дешевший і має назву Deluxe. І тут постає інше питання, на сьогодні різниця між Extra та Delux усього 330 грн на рік, і за цю переплату ми отримуємо додаткових 86 класичних ігор (список яких поступово поповнюється) та пробні версії. 

Та є і хороші новини про PS Now, скоро сервіс мають запустити у наших сусідів, у Польщі зокрема, а це значить, що невдовзі Sony нажене свої хмари і до нас.

ІНША ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО НОВИЙ PLAYSTATION PLUS 

Якщо у вас активний PS Plus, то перейти до вищого рівня можна за додаткову плату і у будь-який момент, потрібно буде покрити лише грошову різницю. Перехід з вищого рівня на нижчий можливий лише після спливу поточної підписки.

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

Якщо у вас десь завалявся купон на підписку PS Plus, можете видихнути, вони продовжують діяти і навіть автоматично конвертуються у вашу поточну підписку.

Ваучер на 12 місяців конвертується у 365 днів підписки Essential, 220 днів Extra або 191 день Deluxe.

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

Повна табличка по усім Ваучерам PS Plus

Ще один важливий момент про новий PS Plus. Як і у випадку з Xbox Game Pass, ігри потрапляють у підписку не назавжди. Відбувається ротація, про ігри які покидають та прибувають у підписку Sony попереджають заздалегідь і на самих іграх є позначка, скільки днів їм ще залишилося. І так само як у і Microsoft, грати у ці ігри можна лише у період їх перебування у підписці.

Тому я не радив би нехтувати роздачами у класичному PS Plus (PS Plus Essential), ці ігри залишаються з нами назавжди. Навіть якщо підписка закінчилася, її можна поновити і повернутися до колись доданих ігор.

ПЕРЕВАГИ GAME PASS

Єдиною та найважливішою перевагою Game Pass лишаються ігри Майкрософт які потрапляють до підписки прямо на релізі та ПК-версія підписки. Проти цього Sony нічого протиставити. Ігри калібром менше з’являються і в PS Plus, але у Sony не так багато грошей, щоб запускати туди свої ААА-тайтли.

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

Анонс PlayStation Plus

ІСТОРІЯ PLAYSTATION PLUS

PlayStation Plus був запущений 29 червня 2010 року, тобто 12 років тому, ще в часи PlayStation 3, як конкурент Xbox Live Gold. Пропонувалося майже те саме, що і зараз: безоплатні ігри, знижки, бонуси для ігор, хмарні збереження, а також запрошення на бета-тести та ранній доступ до бета-версій ігор. Через кілька років цю ж систему бонусів скопіювали Microsoft для Xbox Live Gold. Та на відміну від XLG, для гри в онлайні на PS3 платну підписку не вимагали. Цей пункт вони змінили лише з виходом PS4, але для F2P ігор зробили можливість грати без активної підписки PS Plus. Зараз сервіс передплачують понад 47 млн користувачів.

PS Plus — все, що потрібно знати про довгоочікувану відповідь Sony на Xbox Game Pass

ОСОБИСТА ДУМКА АВТОРА ТА БОНУС

Тож чи успішним буде оновлений PS Plus? Ну це тільки час покаже. На мій смак Соні пропонує більш ніж достатньо крутих ігор, щоб конкурувати з Game Pass і у чомусь навіть переважати його. Якби я був з тих, кому вічно нема у що грати, то радів би як дитина такій купі ігор.

Також, більш гостро постає проблема вибору підписки для власників обох консолей Xbox та PlayStation. Якщо вам просто хочеться у щось потицяти вечорами, то ігор достатньо в обох підписках і додатково оплачувати іншу — сенсу мало. Хіба що пограти у якийсь ексклюзив Xbox на старті, або ексклюзив Sony, який рано чи пізно все-одно потрапить у PS Plus.

І на завершення, для тих хто дочитав до кінця, обіцяний лайфгак. З початком повномасштабної війни, щомісяця Sony дарує українцям місяць підписки PS Plus тим, у кого її нема. Її теж можна конвертувати в Extra чи Delux за невеликі гроші і вже наступного місяця Sony подарує вам підписку того рівня, до якої ви оновлювалися. Принаймні так сталося з тими, хто в кінці червня оновився до старших рівнів. Користуйтеся на здоров’я (все легально, ви нікого не обманюєте) 😁

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: