Огляди Огляди 11.07.2022 о 16:00 comment views icon

Рецензія на третій сезон серіалу «Хлопаки» / The Boys

Павло Чуйкін

Заступник головного редактора, керівник відділу оглядів

На Amazon Prime Video завершився третій сезон шаленого супергеройського серіалу «Хлопаки». У творця «Надприродного» Еріка Кріпке вдалося вивести й без того карколомне телешоу на новий рівень божевілля та жорстокості. До старту сезону шоуранер натякав на повну свободу дій від босів сервісу і це спостерігається буквально з перших хвилин першого епізоду. Ми вже переглянули повний сезон і готові ділитися враженнями.

5
Плюси: неймовірний, божевільний і жорстокий сюжет з несподіваними поворотами, складні драматичні ролі майже у кожного основного персонажа, бадьорий і м’ясний екшен, велика кількість витончених бойових і сексуальних сцен, фірмовий жорсткий гумор і різноманітне висміювання масової культури, чудова акторська гра, крута постановка
Мінуси: занадто багато завдань та персонажів у перших епізодах, нелогічні дії деяких героїв у фіналі, що дозволило перенести частину проблем у новий сезон

«Хлопаки» / The Boys

Жанр фантастика, бойовик, драма, кримінал
Режисер Філіп Сгрікіа, Стефан Шварц, Фред Туа, Деніел Еттіес
У ролях Карл Урбан, Джек Куейд, Ентоні Старр, Ерін Моріарті, Домінік МакЕлліґот
Реліз Amazon Prime Video
Рік випуску 2022

Після фіналу другого сезону минув рік. Г’юї (Джек Куейд) живе із Зіронькою (Ерін Моріарті) і працює у новоствореному Бюро з контролю супергероїв. Він та команда з Бутчера (Карл Урбан), Французика (Томер Капон) та Кіміко (Карен Фукухара) виловлюють поганих суперів і садять їх до в’язниці. А ось Марвін Мілк (Лаз Алонсо) відійшов від справ та намагається налагодити стосунки з дочкою. Главою Бюро призначили Вікторію Ньюман (Клаудія Думіт). Г’юї не знає, що вона той супер, який підривав голови людям у попередніх сезонах, але несподівано стає свідком чергового її вбивства.

Бутчер все ще одержимий помстою Патріоту (Ентоні Старр), а той переживає не найкращі часи через скандал навколо його колишньої коханої нацистки Штормфронт. Разом з цим команда дізнається про секретну зброю, яка нібито вбила Солдатика — першого супергероя, рівного за силою Патріоту. А Королева Мейв підкидає М’яснику новий препарат Vought, який робить з людей суперів, але тільки на добу.

Пацаны

Два абзаци вище — лише невелика частина проблем, поставлених сценаристами перед героями. У кожного персонажа з’явилося надсерйозне завдання, тому кілька перших епізодів не розвивають сюжет, а ставлять перед героями нові й нові проблеми. Зате далі розпал пристрастей, божевілля і швидкість того, що відбувається, вражають навіть найвитонченішу уяву глядача, а більшість головних героїв перетинають межу неповернення і стають на один рівень з мерзенними суперами. Останні епізоди взагалі стирають межу між антагоністами та протагоністами, адже це саме те, що відрізняло хлопаків від суперів.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.

Нікуди не поділися круті сюжетні повороти, раптові твісти й карколомність історії. Фінал вийшов максимально жвавим і ефектним, в ньому вже заявлені проблеми наступного сезону, але тут якраз і стався конфуз.

Пацаны

У діях деяких персонажів втрачена логіка, що дозволило творцям зробити потужну зав’язку на продовження. Щоправда, такого теж побоювалися фанати — щоб серіал не затягували довше, ніж потрібно. Поки що «Хлопакам» є про що розповісти у четвертому сезоні, але сценаристам треба вчитися не так явно «пов’язувати» персонажів по руках і ногах, щоб ті продовжили розв’язувати свої проблеми й надалі, хоча все повинно було скінчитися саме зараз.

«Хлопаки» все ще радують чудовою акторською грою. Міміка Бутчера та Патріота бездоганна. Їхні обличчя не лише привід для сміху — вони деталізовані передавачі глибоких емоцій персонажів. Круто справляється зі своєю роллю Чейс Кроуфорд — його супер Глибокий вже тягне на найкращого драматичного героя серіалу. А новачок Дженсен Еклз у ролі Солдатика чудово влився у колектив місцевих божевільних.

Пацаны

Після першого сезону «Хлопаків» фанати побоювалися, що проект згодом опопсіє, знизить градус безумства, оголення та жорсткого знущання з популярністю супергероїв. Другий сезон показав, що вони помилялися, а третій дає привід не сумніватися у собі ще більше. Так вже в першому епізоді творці показали таку дику, огидну, шалено збочену і приголомшливу сцену секс-вбивства, перед якою тьмяніє все, що ви бачили в до цього. І це лише початок. Далі будуть голівка чоловічого статевого органу на весь екран, героргія — щорічний з’їзд суперів на груповий секс з найсміливішими представниками порнобізнесу, наднизьке і витончене поводження Патріота з Глибиною, низка жорстоких масових і окремих вбивств, мультяшні персонажі в стилі «Хто підставив кролика Роджера» тощо.

Пацаны

«Хлопаки» не припинили знущатися з проблем сучасного американського суспільства, тотальною владою корпорацій, масовою популярністю супергеройського кіно та всіляких спроб компаній на цьому заробити. Є тут і круте камео, висміювання колишніх президентів, знущання з «Ліги Справедливості Зака ​​Снайдера», з написання автобіографій зірками та ще десятки тонких, але болючих підколів сучасності.

Третій сезон — найкраще, що було в серіалі. Там де глядачі думали, що їх уже нічим не здивувати, проект робить таке, від чого встає волосся дибки, а по шкірі біжать мурашки. «Хлопаки» все ще жваві та хуліганські. Тут чудова акторська гра, велика кількість жорстких, але кумедних знущань з масової культури та вміле маніпулювання долями персонажів. Серіал точно не скотився в попсу, а став ще більш видовищним та смішним. Щоправда, судячи з намічених сюжетних ліній, навряд чи на глядачів чекає більше одного додаткового сезону