CES 2024 Пристрої 14.01.2024 о 12:00 comment views icon

Samsung показав 3D-монітор, на якому можна грати без VR-окулярів. Ми його протестували, і він працює!

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/Gerasimov_-Metropolis-53-1-96x96.jpg

Тимур Ворона

Головний редактор ITC.ua

Samsung показав 3D-монітор, на якому можна грати без VR-окулярів. Ми його протестували, і він працює!

На виставці CES, що проходить цими днями в Лас-Вегасі, компанія Samsung показала вкрай цікавий девайс. Це 3D-монітор, на якому зображення в буквальному сенсі оживає без будь-яких спеціальних пристосувань, на зразок VR-окулярів, як у кінотеатрах, або VR-шоломів. За словами консультанта на стенді, пристрій сумісний з усіма іграми в бібліотеці Steam VR.

Я сів за монітор і відчуття, зізнатися, неймовірні. Світ на екрані, а для тестування в компанії обрали гру Lies of P, у прямому сенсі цього слова ожив. Віддалені вороги візуально справді перебували на відстані, попіл та іскри начебто літали в повітрі, а виклики були такими ж об’ємними, як у 3D-кіно або в останньому поколінні VR-хедсету Meta Quest 3 (чекайте скоро повноцінний огляд новинки).

Для створення режиму 3D монітор використовує технологію відстеження руху очей і повороту голови. За це відповідають дві камери у верхній частині пристрою, і таким чином, під яким би кутом ви не дивилися на монітор, зображення виглядає однаково добре.

Samsung показав 3D-монітор

Нижче я доклав відео геймплея, але воно не передає реальних відчуттів, мерехтіння, яке є на відео, в реальності не помітне, картинка рухається плавно без видимих розривів.

Звичайно, були й шорсткості. Під час різких поворотів персонажа, або ривків у боки, цілісність 3D трохи втрачалася, зображення злегка розшаровувалося. Як і під час бою з босами — персонаж часом провалювався в текстури ворога і коли мене затиснули в кут, а спереду насідав монстр, вибратися з пастки виявилося непросто. На щастя, у грі був увімкнений режим безсмертя, тому за кілька хвилин вдалося розв’язавати проблему. Упевнений, що до релізу, а цей пристрій безумовно заслуговує з’явитися на полицях магазинів, у компанії виправлять ці огріхи.

Технічні характеристики монітора невідомі, як і дата початку продажів, і ціна. Діагональ пристрою, який мені вдалося протестувати — близько 27 дюймів, роздільна здатність екрана 4K. Монітор перемикається між режимами 2D і 3D. За бажання його можна використовувати для роботи як у звичайному режимі, так і в режимі 3D. Який вигляд це матиме, незрозуміло, бо протестувати вийшло тільки ігровий процес. І це, власне, вся технічна інформація про новинку.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Samsung показав 3D-монітор

Будемо сподіватися, що цей концептуальний монітор добереться до релізу і тоді у світі VR-контенту може відбутися справжня революція.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: