Новини Кіно 18.10.2023 о 11:36 comment views icon

Англомовну версію «Хлопчика та чаплі» Хаяо Міядзакі озвучили Крістіан Бейл, Флоренс П’ю та Роберт Паттінсон

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Англомовну версію «Хлопчика та чаплі» Хаяо Міядзакі озвучили Крістіан Бейл, Флоренс П’ю та Роберт Паттінсон

Перший за 10 років повнометражний анімаційний фільм Міядзакі вийде з офіційним англійським дубляжем.

Як повідомляє Variety, головного героя Махіто Макі озвучив Лука Падован, а Сіру Чаплю — Роберт Паттінсон. Флоренс П’ю виступить у ролі Кіріко, а Крістіан Бейл — Шоїчі Макі. Решту персонажів наділили англомовними голосами Дейв Баутіста, Джемма Чан, Віллем Дефо, Карен Фукухара, Марк Хемілл, Мамуду Аті, Тоні Револрі та Ден Стівенс.

Ця напівавтобіографічна історія, написана та зрежисована Міядзакі, розповідає про 12-річного хлопчика, який після загибелі матері під час війни переїжджає до тітки у віддалений заміський будинок. Згодом Махіто зустрічає чаплю, яка проводить його до фантастичної «країни чудес‎».

Музикальний супровід до мультфільму створив композитор Studio Ghibli Джо Хісаісі.

Прем’єра «Хлопчика та чаплі» відбулась 7 вересня на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Нова робота Міядзакі також вже вийшла в Японії (зібравши рекордні для Ghibli $13,2 млн за стартовий вікенд), а після спеціального попереднього перегляду 22 листопада японська та англомовна версії вийдуть в кінотеатрах США та Канади 8 грудня.

Раніше  «Хлопчика та чаплю» називали останньою роботою режисера, однак віцепрезидент Studio Ghibli Джунічі Нішіока розказав журналістам, що 82-річний Хаяо регулярно відвідує офіс студії із новими ідеями, чим виказує інтерес до створення нових мультфільмів.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація
  • Міядзакі Хаяо — один з найвідоміших у світі японських мультиплікаторів і анімаційних режисерів. Його часто називають азійським Волтом Діснеєм, хоча сам аніматор не любить цього порівняння. В Японії Міядзакі прославився завдяки повнометражним анімаційним шедеврам «Навсікая з Долини Вітрів» (1984), «Небесний замок Лапута» (1986), «Мій сусід Тоторо» (1988). На Заході він став широко відомим після випуску у 1997 році його фільму «Принцеса Мононоке». У 2003 році твір Міядзакі «Віднесені привидами» отримав премію Оскар як найкращий анімаційний фільм року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: