Новини Кіно 19.07.2023 о 16:23 comment views icon

Фільм Хаяо Міядзакі «Хлопчик та чапля» («Як ти живеш?») заробив рекордні для Ghibli $13,2 млн за стартовий вікенд в Японії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Анімаційний фільм «Хлопчик та чапля» (раніше відомий як How Do You Live?, «Як ти живеш?»), остання робота визнаного майстра Хаяо Міядзакі, встановив рекорд касових зборів студії Ghibli в Японії попри повну відсутність маркетингової кампанії. З часу виходу попередньої повнометражної стрічки режисера «Вітер міцнішає» минуло 10 років.

Напередодні виходу «Хлопчика та чаплі» минулого тижня було випущено лише постер та ще одне зображення у Twitter, а деталі сюжету трималися в секреті. Трейлер до фільму так і не вийшов. За даними ComScore, «Хлопчик та чапля» заробив ¥1,83 млрд ($13,2 млн) за час з п’ятниці до неділі. Це найуспішніший старт фільму Ghibli.

Хаяо Міядзакі Хаяо Миядзаки "Хлопчик і чапля" (раніше відомий як How Do You Live?, "Як поживаєш?")

Говорячи про рішення відмовитися від традиційних маркетингових кампаній перед запуском фільму, головний продюсер Studio Ghibli Тосіо Судзукі розповів японському журналу Bungei Shunji, що компанія хотіла «зробити щось інше».

«У рамках діяльності компанії Ghibli протягом багатьох років хотіла, щоб люди приходили подивитися фільми, які ми зняли. Ми думали про це і робили багато різних речей для цієї мети, але цього разу ми вирішили: «Гей, нам не потрібно цього робити». Роблячи те саме, що ви робили раніше, знову і знову, ви втомлюєтеся від цього. Тому ми хотіли зробити щось інше», — сказав Судзукі.

Під спойлером – зав’язка сюжету стрічки:

Фільм розповідає про хлопчика на ім’я Махіто Макі, який після загибелі матері через вибух запальних бомб у Токіо під час Другої світової війни переїжджає з батьком у сільську місцевість. Ситуація приймає драматичний оборот для Махіто, коли його батько знову одружується з вагітною сестрою його матері. Саме у цей час Махіто зустрічає чаплю, що розмовляє. Вона обіцяє йому можливість знову побачити свою матір, якщо він піде за нею у загадковий інший світ, який критики похвалили за візуальну винахідливість та приголомшливу анімацію.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Сюжет пов’язаний з біографією самого Міядзакі. Він також мав міцний зв’язок з матір’ю, під час Другої світової війни він евакуювався до сільської місцевості з батьком, який, як і батько Махіто, робив деталі для винищувачів. Як і багато інших робіт майстра, фільм пов’язаний з японською міфологією.

.

Касові збори у Японії зазвичай повільніші у порівнянні з США. При цьому фільми продовжують стабільно приносити прибуток та навіть стають популярнішими за кілька місяців після прем’єри. Американський прокат «Хлопчика та чаплі» стартує наприкінці цього року.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Анімаційний фільм Міядзакі 2001 року «Віднесені привидами» став найкасовішим фільмом в історії Японії з ¥31,68 млрд. ($305 млн). Він утримував рекорд протягом 19 років, поки у 2020 році його не перевершив «Вбивця демонів: Поїзд Муген» Кімецу но Яїба.

Хаяо Міядзакі Хаяо Миядзаки "Хлопчик і чапля" (раніше відомий як How Do You Live?, "Як поживаєш?")

Хаяо Міядзакі, якому зараз 82 роки, заснував студію Ghibli разом Тосіо Судзукі та режисером Ісао Такахата у 1985 році. Студія відома насамперед фільмами самого Міядзакі, такими як «Віднесені привидами», «Принцеса Мононоке», «Мій сусід Тоторо», а також роботами Ісао Такахати, Горо Міядзакі та інших режисерів..

Джерела: Kotaku, Independent, Polygon


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: