Новини Технології 24.08.2023 о 13:39 comment views icon

Apollo – робот-гуманоїд Apptronik, який випередив Tesla на ринку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apollo – робот-гуманоїд Apptronik, який випередив Tesla на ринку

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Історії про роботів-гуманоїдів, які виконують домашні справи чи працюють на заводах, вже не звучать як наукова фантастика – і одного з таких розробив стартап з Остіна Apptronik.

Прототип, на ім’я Apollo, подібний за виглядом до людини – він важить близько 72 кілограмів та має зріст 170 сантиметрів. Робот може підіймати до 25 кілограмів ваги та має акумулятор, що забезпечує 4 години роботи – утім може працювати й підключеним до мережі напряму для безперервного робочого дня.

Apollo створили для роботи поруч з людьми, тож оснастили функціями, які додадуть відчуття безпеки та дружелюбності. Він має щось схоже на обличчя, а також може повертати голову, щоб вказати напрямок свого руху. Цифрова панель на грудях демонструватиме заряд батареї, завдання, над яким працює робот зараз і перелік того, чим займеться після.

Apollo – робот-гуманоїд Apptronik, який випередив Tesla на ринку
Початково Apollo планують залучити до фізично складної роботи на складах, а в довгостроковому баченні подібні роботи зможуть працювати на Місяці, Марсі й далі, кажуть в Apptronik.

Команда, яка запустила стартап Apptronik у 2016 році, раніше працювала у Human Centered Robotics Lab Техаського університету в Остіні й була відібрана для роботи над роботом NASA Valkyrie, що відобразилось й у майбутній розробці.

Джефф Карденас, співзасновник і генеральний директор Apptronik, каже, що вони хотіли створити «iPhone серед роботів», з можливістю виконувати найрізноманітніші роботи:

«Мета полягає в тому, щоб побудувати одного робота, який може робити тисячі різних речей».

Зрештою вартість Apollo буде дешевшою, ніж ціна середнього автомобіля. Традиційні роботи покладаються на високоточні деталі, однак впровадження камер і систем штучного інтелекту дозволило створювати роботів, які менше покладаються на попереднє програмування, а натомість краще реагують на середовище, що означає, що частини, які використовуються у виробництві, будуть доступніші, каже Карденас.

Apollo – робот-гуманоїд Apptronik, який випередив Tesla на ринку

В основі дизайну Apollo лежать приводи, або м’язи робота. Команда Apptronik працювала над більш ніж 30 ітераціями основних приводів, які дозволяють роботу ходити, згинати руки та брати предмети, як людина.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

«У тілах людей близько 300 м’язів. Apollo має близько 30 різних груп м’язів у своїй системі, які потрібні для виконання основних дій»., — сказав доктор Нік Пейн, співзасновник і головний технічний директор Apptronik.

Apptronik прагне повністю запустити комерційне виробництво до кінця 2024 року. Apollo  початково працюватимуть на заводах та складах, виконуючи прості завдання, як-от перенесення ящиків і штовхання візків. Однак з часом функціональність роботів розшириться до такої міри, що їх можна буде використовувати в будівництві, виробництві електроніки, торгових площах, доставці та навіть у догляді за літніми людьми.

Apollo – робот-гуманоїд Apptronik, який випередив Tesla на ринку

Щодо роботів-гуманоїдів Tesla, то на останньому промо вони більш впевнено ходили, розпізнавали довкілля та взаємодіяли з предметами. Утім на реальній презентації торік одна версія Optimus ледь рухалась уперед, а інша модель, яка стояла на підставці, просто помахала глядачам рукою.

Джерело: Engadget, CNN, Techcrunch

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: