Новини Новини 04.04.2022 о 17:24 comment views icon

Безоплатні онлайн-сервіси для консультацій із лікарями під час воєнного стану

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З початку відкритого російського вторгнення в Україну медицина разом з іншими галузями перейшла на військові рейки — планові госпіталізації було призупинено, більшість українців свідомо відкладають візити до лікарів, мовляв, зараз не на часі, а дехто взагалі не має доступу до лікарні. Водночас війна зовсім не привід ігнорувати будь-які проблеми зі здоров’ям і саме тут на допомогу приходять сучасні цифрові технології.

Сервісів, які дозволяють отримати консультацію лікаря онлайн, стає дедалі більше, а Мінцифра підготувала добірку тих, де українці, які постраждали від війни, можуть отримати допомогу лікарів безоплатно.

  • Медичний сервіс Helsi. Тут можна записатися до медиків усіх спеціальностей. Кваліфікація усіх лікарів є підтвердженою в Міністерстві охорони здоров’я. Для запису на консультацію не потрібно мати декларацію та направлення від сімейного лікаря, достатньо обрати потрібного спеціаліста та час консультації.
  • Doctor Online — Health Assistant. Отримати консультацію сімейного лікаря або вузькопрофільного спеціаліста, замовити ліки чи розшифрувати результати лабораторних досліджень онлайн можна на порталі.
  • Viveo Cares Foundation — застосунок, де лікарі 24/7 надають консультації українцям, які мають проблеми зі здоров’ям та проживають у зоні бойових дій країни.
  • Likar.support — онлайн-сервіс, де лікарі-волонтери нададуть термінову медичну допомогу онлайн.
  • teplo.app — застосунок, який допоможе отримати безплатну консультацію психолога, якщо ваш запит пов’язаний із війною.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: