Новини Новини 07.03.2022 о 15:17 comment views icon

Cloudflare: ми підтримуємо Україну, але відключати послуги для Росії не будемо

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Після петицій на адресу Cloudflare із проханнями зупинити надання послуг для російських сайтів, компанія написала офіційне звернення з роз’ясненням ситуації.

У ньому співзасновник та CEO Cloudflare Метью Прінс заявив, що підтримує Україну та фахівці компанії розширили послуги для безплатної підтримки українських державних сайтів у відбиванні DdoS-атак.

«В рамках Project Galileo ми прискорюємо адаптацію організацій з України до повного набору засобів захисту. Наразі ми допомагаємо більш ніж шістдесяти організаціям в Україні та регіоні, причому близько 25% цих організацій приєдналися до нас під час поточної кризи».

Метью Прінс

Будь-які українські організації, які зіткнулися з атаками, можуть подати заявку на безплатний захист у рамках Project Galileo, відвідавши сайт www.cloudflare.com/galileo.

Для захисту даних клієнтів ключі шифрування перемістили з України, росії та білорусі, і технологія SSL дозволяє завершувати сеанси в безпечному центрі обробки даних без ризику компрометації.

Що стосується роботи сайтів у росії, у Cloudflare заявили про підтримку санкцій, але засуджують заклики відключити Росію від глобального інтернету. Хмарний сервіс вже закрив платний доступ до своєї мережі та видалили всіх підсанкційних клієнтів.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

«Ми отримали кілька дзвінків із вимогою припинити всі послуги Cloudflare у росії. Ми уважно розглянули ці запити та обговорили їх з експертами уряду та громадянського суспільства. Наш висновок після консультацій із цими експертами полягає в тому, що росії потрібно більше доступу до інтернету, а не менше».

Метью Прінс стверджує, що з початку війни зросла кількість запитів від росіян у пошуках новин світових ЗМІ, і в компанії вважають, що громадян країни не потрібно обмежувати доступ до правдивих новин.

Сервіс повідомляє і про спроби блокування з боку Росії для контролю опозиційних видань. Уряд росії вже кілька років загрожує заблокувати послуги та клієнтів Cloudflare. І повне припинення надання послуг лише зіграє на руку злочинному режиму.

«російський уряд святкуватиме, коли ми закриємо послуги Cloudflare в росії. Ми дуже цінуємо настрій багатьох українців, які звертаються до технологічного сектору з проханнями щодо припинення надання послуг у росії. Але Cloudflare робить інтернет більш відкритим та безпечним, і повне закриття послуг у росії було б помилкою».

Метью Прінс

«‎Хостмайстер» підключив захист Cloudflare для доменів com.ua та kiev.ua

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: