Новини Пристрої 02.05.2022 о 13:14 comment views icon

«Дерусифікація київського метро»: почався другий етап голосування за найпопулярніші варіанти нових назв для п’яти станцій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У квітні КП «Київський метрополітен» запустив «дерусифікацію» з метою перейменування п’ять станцій метрополітену. Спочатку планувалося, що приймати варіанти будуть до 15 травня, але 1 травня перший етап дочасно закрили (свої варіанти запропонували 18 812 користувачів) і перейшли до другого етапу голосування — за найпопулярніші варіанти. Деталі розповів начальник метрополітену Віктор Брагінський.

Отже, наразі відібрано по 5 найпопулярніших варіантів для кожної станції, включно з нинішньою назвою:

Варіанти нових назв для п’яти станцій київського метро

  • «Мінська» → Варшавська, Маріупольська, Вишгородська або Бучанська;
  • «Героїв Дніпра» → Героїв Маріуполя, Героїв України, Вишгородська або Північна;
  • «Берестейська» → Бучанська, Варшавська, Маріупольська, Степана Бандери;
  • «Дружби народів» → Ботанічна, Європейська, Єдності України, Звіринецька, Героїв Маріуполя;
  • «Площа Льва Толстого» → Василя Стуса, Степана Бандери, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко.

За словами Віктора Брагінського, серед пропозицій зустрічалися й досить екзотичні варіанти. Наприклад, для «Мінської» пропонували назви «Борщ», «Реактивні гуси» та «Тракторна». Станцію «Героїв Дніпра» деякі учасники опитування бачили як станцію «Імені Магістра Йоди» або «Пухнастих котиків». Водночас «Берестейську» пропонували перейменувати в «Паляницю», а «Дружби народів» в «Байрактарську» або «Чорнобаївську». Серед варіантів для «Героїв Дніпра» була «Червона калина”. Деякі варіанти повторюються або є синонімічними. Також для деяких станцій частина користувачів запропонувала лишити теперішні назви.

Другий етап онлайн голосування триватиме до 9 травня —  проголосувати можна за посиланням. Після цього результати будуть опрацьовані та направлені до Київської міської ради. Свій висновок також підготує фахова комісія з питань найменувань.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: