Новини Новини 21.06.2022 о 15:59 comment views icon

Дерусифікація Києва: в електронному голосуванні за перейменування вулиць столиці українці віддали 6,5 млн голосів (результати)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У застосунку «Київ Цифровий» завершено рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами. Загалом було отримано понад 6,5 мільйона голосів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у цей складний воєнний час міська влада спільно з громадою завершує процес дерусифікації задля зменшення культорологічного впливу країни-агресора на свідомість та увіковічення пам’яті про визначні історичні події України, а також відомих діячів та Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави.

«До рейтингового електронного голосування щодо перейменувань увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Громадяни України активно брали участь у процесі перейменування та віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ.

Кожен із нас усвідомлює те, що присвоєння нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення. Наразі отримані результати голосування передано в Київську міську раду для подальшого розгляду експертної комісії», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що згодом на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради буде приймати рішення щодо перейменувань міських об’єктів.

Керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич наголосив на важливості цифрових інструментів електронної демократії.

«Усього за чотири дні ви віддали понад 6,5 млн голосів у застосунку «Київ Цифровий». Дякую за активність! Отримання достовірних даних та фідбеку сотень тисяч людей у пару кліків – цифрові інструменти підтверджують свою ефективність», – зазначив Петро Оленич.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Нагадаємо, що до складу експертної комісії було залучено спеціалістів Українського інституту національної пам’яті, Інституту історії України, Інституту української археології та джерелознавства імені М. С. Грушевського, Інституту українознавства імені І. Крип’якевича, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні, Інституту української мови, Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка.

З результатами голосування можна ознайомитись за наступним посиланням.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: