Новини WTF 09.06.2022 о 14:13 comment views icon

Двоє українців намагалися запустити безпілотник із сигаретами через кордон у Румунію — не вийшло (їх помітили прикордонники)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

На Буковині прикордонники спіймали на гарячому двох «повітряних контрабандистів», які намагалися запустити дрон із сигаретами через український кордон у Румунію. Курйозною історією поділилося західне регіональне управління Держприкордонслужби України на власній сторінці у Facebook та приклало до тексту фотодокази.

Подія трапилася в ніч проти 9 червня — двоє українців (буковинець та мешканець Закарпаття) спробували переправити через державний кордон партію тютюну, але лишитися непоміченими не вийшло і їх «на гарячому» затримали оперативні співробітники Чернівецького загону.

Імпровізований командний пункт та місце злету саморобного літака правопорушники облаштували на околиці населеного пункту Буденець Чернівецького району. За його допомогою чоловіки намагалися переправити тютюнові вироби до сусідньої Румунії. Літальний апарат, який використовували правопорушники, за один рейс був спроможний доставити за кордон 300 пачок сигарет. Як з’ясувалося згодом, чоловіки придбали літальний апарат на Закарпатті за шість тисяч євро та мали намір трохи заробити на тютюновій контрабанді.

Повідомляється, що контрабандисти намагалися втекти та уникнути покарання. Однак, прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів у повітря, що й змусило правопорушників зупинитися. Подальшу долю чоловіків та літального апарату вирішить суд.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: