Новини Технології 13.10.2023 о 16:24 comment views icon

Електричне аеротаксі EHang отримало перший дозвіл на польоти в Китаї

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Компанія отримала сертифікат «польотної придатності‎» від китайських регуляторів після тестів на початку року.

Автономний двомісний літак EHang EH216-S отримав сертифікат від китайських регуляторів, який дозволить компанії з Гуанчжоу працювати з місцевими партнерами та проводити повітряні екскурсії мальовничою місцевістю, такою як озеро Тяньчі в провінції Сіньцзян.

За даними EHang, летюче таксі може рухатися зі швидкістю близько 100 кілометрів на годину протягом 25 хвилин, однак ціну на польоти не розкривають.

Електричне аеротаксі EHang отримало перший дозвіл на польоти в Китаї

Дозвіл від Управління цивільної авіації Китаю дає EHang потенційну перевагу над великою кількістю конкурентів у США та Європі, які змагаються за відповідність суворим вимогам сертифікації. Аеротаксі часто використовують акумулятори чи інноваційні типи матеріалів, що робить їх складнішими для оцінки.

«Отримати сертифікат — це квиток до прибутковості. Це також дає нам переваги у порівнянні зі США», — каже засновник і головний виконавчий директор EHang Ху Хуачі.

На тлі новин акції EHang зросли майже вдвічі, а минулого тижня компанію оцінювали приблизно у $1 мільярд.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

На сертифікацію у найближчій перспективі також націлені Joby Aviation і Archer Aviation у США, а також німецька Volocopter, яка планує надавати послуги під час Олімпійських ігор у Парижі наступного року.

Базові моделі усіх цих електролітаків вимагають присутності пілота — на відміну від EH216-S. Archer співпрацює з Wisk, дочірньою компанією Boeing, для того, щоб виробляти автономний eVTOLЕлектричне аеротаксі EHang отримало перший дозвіл на польоти в КитаїЕлектричне аеротаксі EHang отримало перший дозвіл на польоти в КитаїЛітак з електричним вертикальним зльотом і посадкою у майбутньому.

Водночас регулятори все ще дотримуються обережного підходу — у липні Федеральна авіаційна адміністрація США заявила, що очікує появи летючих таксі в країні не раніше 2028 року. Тим часом генеральний директор Archer заявив у червні, що позиція регулятора «‎надзвичайно ускладнює» виведення транспортних засобів на ринок.

Деякі стартапи, зокрема проєкт Kittyhawk від співзасновника Google Ларрі Пейджа, були змушені згорнути свою діяльність.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

EHang повідомила, що отримала попередні замовлення на 100 літаків EH216-S у Китаї та ще на понад 1200 моделей із закордонних ринків, включаючи Японію, Малайзію та Індонезію.

Джерело: Bloomberg

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: