Новини Пристрої 29.03.2024 о 11:14 comment views icon

Google запропонує локальний штучний інтелект Gemini Nano на звичайних смартфонах Pixel 8

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Google має намір надати доступ до моделі ШІ Gemini смартфонам Pixel 8. Раніше передові можливості штучного інтелекту були доступні лише на версії Pixel 8 Pro. Нагадаємо, обидві моделі оснащені одним й тим самим процесором Tensor G3, який був розроблений для прискорення роботи ШІ. Таким чином, загальний досвід роботи з обома гаджетами має бути схожим.

Модель ШІ Gemini Nano, розроблена для локальної роботи на персональних пристроях, стане доступна на Pixel 8 разом з наступним виходом нових можливостей Pixel Feature Drop. Спочатку це буде попередня версія для розробників. Google хоче зібрати відгуки та переконатися, що все працює гладко на телефоні з дещо нижчими характеристиками.

Це досить неочікувана зміна для Google. Спочатку компанія заявляла, що Pixel 8 не може працювати з Gemini на пристрої через «апаратні обмеження», незважаючи на той самий процесор, що доступний в моделі Pro. Основною відмінністю між двома телефонами є розподіл оперативної пам’яті. Схоже, Google більше не вважає це суттєвою проблемою для запуску моделі ШІ на пристрої.

Варто очікувати, що з виходом Gemini Nano на Pixel 8 власникам цих смартфонів стануть доступними щонайменше дві нові функції. Додаток Recorder отримає вдосконалену функцію підсумовування записаних розмов на базі Gemini, яка працює локально на пристрої. Подібний інструмент вже існує, але вимагає підключення до мережі. Надалі дані більше не потрібно буде надсилати на сервер. Набір інструментів Smart Reply Gboard запропонує відповіді на повідомлення, усвідомлюючи контекст розмов.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: