Новини Наука та космос 04.05.2022 о 19:39 comment views icon

Канадська MDA продала свій роботизований маніпулятор Canadarm3 американській Axiom Space — для її майбутньої орбітальної комерційної станції

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Компанія MacDonald, Dettwiler and Associates Ltd. (MDA) 3 травня оголосила про перший комерційний продаж своєї технології Canadarm3 компанії Axiom Space. У рамках контракту буде поставлено 32 зовнішніх роботизованих інтерфейси для першої комерційної орбітальної станції компанії Axiom Space. Сума договору не розголошується. Технологія MDA для станції Axiom містить комерційні варіанти інтерфейсів Canadarm3, призначені для шлюзу Artemis.

«Продаж нашої технології Canadarm3 компанії Axiom Space знаменує собою серйозне зрушення в комерційному ландшафті і є поворотним моментом для MDA, оскільки ми реалізуємо наше бачення щодо виведення на ринок повного набору продуктів космічної робототехніки», — сказав Майк Грінлі, генеральний директор MDA.

Він зазначив, що зростає попит на широкий спектр космічної робототехніки, призначеної для вирішення різних завдань.

Інтерфейси MDA на борту космічної станції Axiom також включатимуть ті, що дозволяють мобільній системі обслуговування Canadarm2 на Міжнародній космічній станції (МКС) будувати й збирати нову космічну станцію Axiom. Щойно цей етап буде завершено, інтерфейси MDA Canadarm3 будуть діяти як постійні точки кріплення роботизованої системи зовні станції Axiom, формуючи основу для майбутньої інтеграції та використання робота-маніпулятора після того, як він відокремиться від МКС та почне працювати незалежно.

Орбітальна станція Axiom будується та експлуатуватиметься за приватні кошти та спочатку кріпитеметься до МКС, а потім відокремиться від неї після виведення останньої з експлуатації, що відбудеться наприкінці цього десятиліття.

Станція Axiom стане глобальним дослідницьким та комерційним центром, що створює надійну та конкурентоспроможну економіку на низькій навколоземній орбіті (ННО). Вона буде використовуватися для різних цілей, включаючи виробництво в космосі, пілотовані космічні польоти на ННО та дослідження далекого космосу.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

У квітні MDA отримала 268,9 млн доларів від уряду Канади для реалізації другого етапу Canadarm3 для навколомісячної космічної станції Lunar Gateway. Роботизовану систему планується запустити у 2027 році. Вона складатиметься з великого маніпулятора наступного покоління, маленького спритного маніпулятора та набору спеціалізованих інструментів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: