Новини Україна 25.01.2023 о 13:31 comment views icon

Leopard для України: Німеччина передає 14 Leopard 2A6 та схвалює реекспорт танків з інших країн

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Канцлер ФРН Олаф Шольц на засіданні кабінету міністрів у середу заявив про надання Збройним силам України роти з 14 танків Leopard 2. В результаті інтенсивних консультацій з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини Федеральний уряд прийняв рішення надати основні бойові танки Leopard 2A6.

Leopard для України: Німеччина передає 14 Leopard 2A6 та схвалює реекспорт танків з інших країн
Інфографіка від “Суспільного”

«Це рішення дотримується нашої відомої лінії підтримки України в міру наших можливостей. Ми діємо у тісній координації на міжнародному рівні», — сказав канцлер у Берліні.

Мета – швидко зібрати два танкові батальйони з Leopard 2 для України. Як перший крок Німеччина надасть роті 14 танків Leopard 2A6 із запасів Бундесверу. Інші європейські партнери також передадуть танки Leopard 2. Підготовка українських екіпажів має швидко розпочатись у Німеччині. Крім навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування системи.

Німеччина видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Танковий батальйон країн NATO складається з 4 рот по 14 машин – відповідно, йдеться про передачу коаліцією 112 танків Leopard 2.

Окрім передачі 14 танків, наданих Німеччиною, очікується постачання 14 танків із Польщі.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Швеція розглядає можливість постачання танків Stridsvagn 122, своєї модифікації Leopard 2A5.

Іспанія раніше виявляла бажання передати Україні до 40 танків Leopard, але тоді не отримала дозвіл Німеччини.

Збройовий концерн Rheinmetall готовий протягом року поставити в Україну понад 100 танків Leopard 2 та Leopard 1.

До постачання танків потенційно можуть Leopard долучитися Фінляндія, Нідерланди, Данія, Норвегія та інші країни. Також очікується рішення Канади, яка поки не обговорювала передачу Україні «Леопардів» з тих, що вона має.

Leopard 2A6
Дані з наявності «Леопардів» у різних країнах від Мілітарного

Крім німецьких танків Україна отримає 14 англійських основних бойових машин Challenger 2. Франція розглядає можливість передачі танків Leclerc. Також преса повідомляє про можливу передачу США значної партії танків Abrams M1, що поки що не підтверджують офіційні особи.

Згідно з коментарем міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, танки Leopard 2A6 надійдуть в Україну навесні, приблизно за три місяці.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

У Європі загалом близько 2 000 Leopard 2, 13 європейських країн мають “Леопарди” різних модифікацій і більшість раніше дало згоду на постачання – потрібен був дозвіл Німеччини, який тепер є.

Leopard для України: Німеччина передає 14 Leopard 2A6 та схвалює реекспорт танків з інших країн

Принагідно нагадуємо читачам про текст від 5 жовтня, де ми детально розібрали особливості різних модифікацій Leopard та їхню важливість для України.

Танки Leopard – покоління та модифікації, актуальність для України, ймовірність постачання

Джерело: пресслужба Федерального уряду Німеччини

  • Leopard 2 – основний бойовий танк Європи, на континенті налічується понад 2000 одиниць цих машин
  • У Європі широко розвинені модифікування, ремонт та логістика Leopard 2
  • На відміну від американських Abrams, «Леопарди» працюють на дизельному пальному та менше його споживають, простіші в обслуговуванні та експлуатації
  • Leopard 2 розвиває швидкість до 70 км/год (50 км/год на бездоріжжі), що робить його надзвичайно маневреним

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: