Новини Наука та космос 29.10.2022 о 15:20 comment views icon

NASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні бурі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Обсерваторія сонячної динаміки NASA 26 жовтня зафіксувала три темні плями, що з’явились в атмосфері Сонця – вони розташувалися неначе два ока і рот на обличчі зірки. На перший погляд, може здатися, що Сонце нам мило посміхається. Але лише на перший погляд.

Кажуть, коли ти посміхаєшся – світ посміхається разом з тобою. Коли посміхається сонце – світ купається у плазмі. Три плями, що були виявлені обсерваторією сонячної динаміки NASA (супутником, який реєструє сонячну активність з лютого 2010 року) і сформували посмішку на зображенні Сонця — насправді є корональними дірами.

Корональна діра — це область у сонячній короніNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні буріNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні буріСонячна корона — зовнішня частина атмосфери Сонця, яка відстежується до відстані майже у два радіуси Сонця від сонячної фотосфери. Сонячна плазма в цій частині має малу густину й розігрівається до температур у кілька мільйонів Кельвінів. або найвіддаленішій атмосфері, звідки сонячний вітерNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні буріNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні буріСонячний вітер — потік іонізованих частинок, який виділяється із сонячної корони зі швидкістю 300–1200 км/с у навколишній простір у всіх напрямках. Рух цих частинок викривлює магнітне поле Сонця, Землі та галактики і галактичний вітер. виривається в космос. Подібно до сонячних плям (кількість яких є основним показником хаотичної магнітної активності, що виникає на поверхні Сонця) корональні діри здаються чорними, оскільки холодніші за плазму, яка їх оточує. З цих прохолодних порталів потік із заряджених частинок виходить у космос зі швидкістю понад 1,6 мільйона км/год.

Ми можемо так чітко бачити корональні діри усміхненого сонця, тому що сонячний вітер з цих дір дме прямо на Землю. За даними Spaceweather.com, астрономи очікують, що електричний вітер потрапить в магнітне поле нашої планети десь у суботу чи неділю (29 і 30 жовтня), що, можливо, спричинить невелику геомагнітну бурю.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Найслабший клас геомагнітної бурі – клас G1 – може вивести з ладу супутники на орбіті та викликати невеликі коливання електромережі на Землі. Такі шторми також можуть “підштовхнути” полярне сяйво до нижчих широт, ніж зазвичай, що дає шанс помітити, як частинки Сонця “танцюють” в атмосфері Землі.

Це не перший випадок космічної парейдолії (схильності людей побачити обличчя в неживих об’єктах), який потрапив у новини за останні кілька років. Раніше вчені помічали розпливчастий контур Ґодзілли у хмарі зоряного газу та “знаходили” МаппетаNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні буріNASA опублікувало фото із “посмішкою” Сонця, але навряд чи вона доброзичлива — цими вихідними Землю накриють геомагнітні бурі«Маппет-шоу» — англо-американська телевізійна гумористична програма, створена Джимом Хенсоном. Виходила в 1976—1981 роках. Основними дійовими особами були ляльки-маппети. на Марсі.

Джерело: Livescience

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: