Новини Софт 14.10.2022 о 16:32 comment views icon

Ноги не справжні — Цукерберг, що стрибає, не відображає реалій розробки Meta Horizon Worlds і створений за допомогою захоплення руху

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Коли Meta оголосила, що найближчим часом аватари у Horizon Worlds отримають ноги, ми побачили, як віртуальний Марк Цукерберг підстрибує, щоб продемонструвати їх. Насправді ця демонстрація не відбиває реальних чи потенційних можливостей створення повнорозмірних аватарів у Horizon Worlds.

Meta Horizon Worlds

За словами редактора UploadVR Яна Гамільтона, на заході використовувалася анімація, яку було спеціально створено за допомогою техніки захоплення руху.

Процес, який стисло називають мокап (motion capture), широко використовується у кіно та іграх і полягає у запису рухів реальної людини або об’єкта для подальшого додавання їх в комп’ютерну анімацію.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Додавання ніг до безногого аватара Horizon було б досягненням – проте через очевидні технологічні обмеження пристроїв віртуальної реальності поки що показаний ступінь їхнього втілення є недоступним.

«Точне відстеження власних ніг є дуже складним і практично неможливим з точки зору фізики з існуючими гарнітурами», — пояснив в інтерв’ю CNN керівник групи Meta CTO та Reality Labs Ендрю Босворт.

Рішення Meta у цій галузі ґрунтується на використанні штучного інтелекту для передбачення того, де мають бути ноги користувача. Однак його реалізацію доведеться трохи почекати – аватари Meta у повний зріст, котрі не покладаються на мокапи, не з’являться раніше 2023 року.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Meta робить ноги (аватарам) та інтегрує Zoom з Microsoft Teams у Horizon Worlds

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: