Новини Новини 17.03.2022 о 15:27 comment views icon

Петиції про запровадження візового режиму для громадян рф та білорусі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

24 лютого після повномасштабного вторгнення росії Україна нарешті розірвала дипломатичні відносини з агресором (багато хто вважає, що це варто було зробити ще вісім років тому після окупації Криму та частини сходу) та закликала інші держави зробити теж саме. При цьому прямих заборон на перетин українського кордону росіянами та білорусами досі немає. Прямо зараз на сайті президента триває збір підписів під петиціями щодо запровадження візового режиму для громадян рф та білорусі.

Найбільшу кількість голосів наразі зібрала петиція №22/134744-еп — на момент написання новини її підписали понад 3 тис. осіб.

Петицію зареєстрували на сайті Офісу президента 11 лютого 2022 — до початку повномасштабного вторгнення рф. Її автор — Мазура Микита Вікторович — звернувся до Президента Володимира Зеленського з проханням запровадити візовий режим для громадян рф, що намагаються потрапити на територію України.

Ще одна петиція на сайті Президента №22/135852-еп — за введення візового режиму не тільки з росією, а й з білоруссю, з території якої російська армія проводить наступальні операції та регулярно завдає авіаудари по українських містах. Ця петиція поки що зібрала лише 366 голосів, проте збір підписів триватиме ще 67 днів.

Петиції про запровадження візового режиму для громадян рф та білорусі

Допоможімо цим петиціям зібрати необхідну для їх подальшого розгляду кількість голосів — 25 тис.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Також можна згадати, що це далеко не перше таке звернення — наприкінці 2021 року схожа петиція, яку зареєстрував активіст Сергій Стерненко, набрала необхідні 25 тис. голосів звернення за неповних 9 діб. Тоді Зеленський заявив, що запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та рф потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, та дав відповідне доручення прем’єр-міністрові України Д. Шмигалю, Секретарю РНБО О.Данілову та Голові СБУ І.Баканову.

Залишається сподіватися, що запровадження повної заборони на в’їзд в Україну чи візового режиму для росіян та білорусів не забариться, адже нам ще країну відбудовувати.

До речі, 16 березня росію остаточно виключили з Ради Європи після 26 років членства — це сталося перше за всю історію міжнародної організації. Проти країни-агрессора вже запровадили понад 6 тисяч санкцій.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: