Новини Україна 20.03.2023 о 15:26 comment views icon

Оновлено: Рада звільнила Михайла Федорова з посади глави Мінцифри — його підвищать до віцепремʼєра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Оновлено: Рада звільнила Михайла Федорова з посади глави Мінцифри — його підвищать до віцепремʼєра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій

Верховна Рада проголосувала за звільнення голови Мінцифри, а на наступному пленарному засіданні його призначать на ту саму посаду, але вже з ширшими повноваженнями — Федоров відповідатиме за розвиток освіти, науки та технологій (включаючи мілітарітех). 

Оновлено, 21.03.2023, 12:38. Рада призначила Віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації України Федорова Михайла. За – 311 голосів.

Оновлено, 21.03.2023, 15:10. Після призначення Федоров окреслив ключові напрямки своєї майбутньої роботи, а саме:

  • Новий підхід до управління системою освіти. Трансформування навчальних закладів у такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці. Навчання освітніх менеджерів, викладачів. Вільне використання додаткових навчальних програм.
  • Цифровізація освіти. Розширення Дії на освітній напрям, створення сервісів для школярів, студентів та батьків.
  • Розроблення та впровадження стратегії розвитку інновацій України майбутнього.
  • Розвиток Military-tech. Запуск мережі для підтримки й впровадження проєктів, пов’язаних з військовими технологіями.

Назва нової посади — віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України.

Крім того, сьогодні парламент звільнив з посади міністра освіти й науки Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

  • У грудні 2018 Михайло Федоров очолив digital-напрямок виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського. У 2019 році був обраний народним депутатом від партії Слуга народу, тоді ж став позаштатним радником президента з digital-напрямку. У серпні того ж року Федорова призначили віцепрем’єр-міністром, міністром цифрової трансформації.
  • Разом з командою Міністерства Федоров запустив низку сервісів та проєктів, у тому числі — портал та застосунок державних послуг «Дія» та спеціальний правовий простір для ІТ-компаній «Дія.City». Під час повномасштабного вторгнення рф Федоров посприяв запуску інтернет-сервісу Starlink в Україні.

Понад 400 резидентів та 4 млрд гривень сплачених податків — Дія.City відзначає свою першу річницю

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: