Новини Military Tech 13.11.2023 о 17:14 comment views icon

Rocket Lab запустить гіперзвуковий дрон з модифікованої ракети Electron ─ експеримент для Міноборони США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Rocket Lab запустить гіперзвуковий дрон з модифікованої ракети Electron ─ експеримент для Міноборони США

Rocket Lab анонсувала нову місію своєї суборбітальної ракети-носія ─ запуск надрукованого на 3D-принтері гіперзвукового дрона для Міністерства оборони США.

Суборбітальну місію заплановано на початок 2025 року. Вона є частиною проєкту HyCat (скорочення від «можливості гіперзвукових та високошвидкісних випробувань»). Проєктом займається Відділ оборонних інновацій (DIU) при Міністерстві оборони США.

«Комерційні компанії просуваються вперед у напрямку багаторазових і недорогих випробувальних засобів», ─ заявили в DIU.

Зазначається, що Китай та росія активно розробляють технології гіперзвукової зброї. Для обстрілів України росія неодноразово використовувала ракети «Кинджал», які позицюються як гіперзвукові.

У таких умовах Пентагон намагається залишатись попереду розробок. Але сьогодні Міністерство оборони має обмежені можливості для випробувань гіперзвукових ракет на наземних та морських полігонах, заявили в DIU, а використання комерційних суборбітальних ракет-носіїв має допомогти Міністерству оборони удосконалити гіперзвукові технології.

Rocket Lab спеціалізується на орбітальних місіях, але також має намір задовольнити потреби Пентагону у суборбітальних випробуваннях гіперзвукових апаратів. Компанія розробила суборбітальну версію своєї малої ракети Electron з назвою HASTE (Hypersonic Accelerator Suborbital Test Electron). Перша місія HASTE для оборонного підрядника Leidos стартувала у червні зі стартового комплексу 2 Rocket Lab на острові Уоллопс, штат Вірджинія. З того часу Leidos замовила ще 4 місії HASTE, заплановані на 2024 та 2025 роки.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Місія для DIU є сьомою у списку суборбітальних запусків. Корисним навантаженням стане гіперзвуковий апарат із прямоточним повітряно-реактивним двигуном виробництва австралійської компанії Hypersonix. Дрон вагою 300 кг і довжиною близько 3 метрів має планер, надрукований на 3D-принтері. У Rocket Lab заявляють, що місія HyCat продемонструє можливості HASTE, розгорнувши корисне навантаження Hypersonix під час підйому, перебуваючи ще в атмосфері Землі.

Джерело: spacenews


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: