Новини Софт 05.05.2022 о 10:54 comment views icon

«Російські воєнні злочинці» — онлайн-мапа воєнних злочинів російської армії в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

У переліку важливих та корисних онлайн-мап, пов’язаних з російсько-українською війною, поповнення — мова про спільний проєкт Антикорупційного штабу та Слідство.Інфо під промовистою назвою «Російські воєнні злочинці» / RussianWarCriminals.

Це онлайн-мапа, яка містить персональні дані військових російської армії, ідентифікованих осіб полонених росіян, а також вбитих під час війни в Україні росіян. Щодо військової частини, то на карті також можна знайти докази присутності в Україні (у профайлі кожного військового зазначається посилання на доказову базу), щодо інших інформація ще збирається та обробляється. На сайті також є вбудований пошук та низка вбудованих фільтрів, за допомогою яких можна швидко знайти необіхідні дані.

Метою проєкту є ідентифікація військовослужбовців російської федерації, які беруть безпосередню участь або причетні до війни росії проти України. Одним із ключових завдань проєкту є допомога у збиранні доказів злочинів конкретних осіб під час військових дій — для подальшого використання українськими та міжнародними слідчими та надання цих доказів в українських судах та у Міжнародному кримінальному суді (Гаага, Нідерланди) з метою притягнення усіх російських злочинців до відповідальності.

Мапа містить наступні відомості про російських військових:

  • звання;
  • приналежність до військової частини;
  • дата народження;
  • номер телефону;
  • паспортні дані.

Для її створення була використана інформація з наступних джерел:

  • списки, оприлюднені Центром оборонних стратегій та Головним управлінням розвідки України;
  • інформація з бази даних «Ищи своих»;
  • інформаційного ресурсу РНБО;
  • списки російських військових, отримані журналістами розслідувачами, зокрема «Слідства.Інфо»;
  • інших сайтів та соціальних мереж.

Станом на 5 травня всього у базі 138 448 записів. Інформація на сайті постійно оновлюється та доповнюється. Окрім того, є форма зворотного зв’язку. Про будь-які відомі злочини, що вчинені будь-яким військовослужбовцем під час війни росії проти України, потрібно повідомляти на електронну пошту [email protected].

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Мапа доступна за посиланням.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: