Новини Україна 06.06.2023 о 14:09 comment views icon

росіяни підірвали Каховську ГЕС і досі залишаються в IRENA — Міжнародній агенції з відновлюваних джерел енергії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Зранку 6 червня, росіяни підірвали Каховську ГЕС, яка до 11:00 вже повністю поринула під воду. За словами Укргідроенерго, зсередини гідроелектростанція повністю зруйнована і не підлягає відновленню.

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття. Нині у небезпеці перебувають тисячі мирних жителів, а десятки населених пунктів (за оцінками ОП, до 80) знаходять під загрозою затоплення.

Розпочато термінову евакуацію – за повідомленнями МВС вивезено близько 800 людей. За даними ОВА, близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини перебувають у критичній зоні.

Непоправні збитки нанесені фауні та флорі регіону, також є додаткові ризики для тимчасово окупованої Запорізької АЕС – однак наразі рівень води у ставку-охолоджувачі під контролем. У МАГАТЕ поки що заявили про відсутність безпосередньої загрози для ЗАЕС після підриву.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Державне агенство з енергоефективності та енергозбереження вже відправило офіційне звернення до Міжнародної агенції з відновлюваних джерел енергії (IRENA) з вимогою терміново виключити росію з організації.

«‎Досі, попри численні звернення України, росія – країна-агресор, терорист – продовжує бути членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії. Це неприпустимо! Це не пробачено!», – написала голова Держагенства Ганна Замазєєва.

Нині IRENA об’єднує понад 160 країн в боротьбі за стале майбутнє і допомагає їм переходити на відновлювані джерела енергії. Україна увійшла до складу організації у 2017 році.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: