Новини Пристрої 02.06.2022 о 10:03 comment views icon

Ще один Bayraktar для ЗСУ від Литви та потенційні чотири ударні БПЛА MQ-1C Grey Eagle від США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Найближчим часом Україна отримає декілька БПЛА, які суттєво підсилять її оборонну здатність. Мова йде про новий Bayraktar та потенційні чотири передові розвідувально-ударні безпілотники MQ-1C Grey Eagle.

Наразі Україна використовує проти російських військ кілька типів невеликих безпілотних систем меншої дальності. Серед них AeroVironment RQ-20 Puma AE і турецький Bayraktar-TB2.

Новий Bayraktar для ЗСУ від Литви

Новий Bayraktar для України передасть Литва — литовці за три дні зібрали необхідні €6 млн для його придбання. І вчора міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що підписав угоду із президентом оборонного агентства Туреччини про купівлю ударного безпілотника для України.

Доповнено [15:26]:

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Туреччина безоплатно передасть Україні “Байрактар”, а гроші, які зібрали литовці, підуть на боєприпаси до безпілотника, повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Чотири ударні БПЛА MQ-1C Grey Eagle від США

Не менше цікавою пташкою є MQ-1C Grey Eagle — це середньовисотна (MALE) безпілотна авіаційна система (UAS), що розроблена компанією General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) для армії США як модернізація General Atomics MQ-1 Predator. За інформацією Reuters, адміністрація президента США Джо Байдена планує продати Україні чотири MQ-1C Grey Eagle, які можуть бути озброєні ракетами AGM-114 Hellfire та керованими бомбами GBU-44/B Viper Strike.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Видання зауважує, що продаж безпілотників General Atomics все ще може бути заблокований Конгресом. Окрім того, як завжди існує ризик зміни політичної позиції в останню хвилину, що може зірвати план, який перебуває на розгляді Пентагону протягом декількох тижнів. Але якщо продаж все-таки відбудеться, то це матиме велике значення та суттєво підсилить озброєння України, оскільки Grey Eagle можуть літати до 30 і більше годин, збирати величезні обсяги розвідувальних даних та завдавати численних глибоких ударів. Тож тримає кулаки, щоб ЗСУ отримали «Сірих орлів».

Технічні характеристики MQ-1C Grey Eagle

  • Вантажопідйомність — 360 кг
  • Довжина — 8,53 м
  • Розмах крил 17 м
  • Висота 2,1 м
  • Максимальна злітна вага — 1,633 кг
  • Силова установка — 1 авіаційний двигун Thielert Centurion 1.7, 165 к.с. (123 кВт)
  • Максимальна швидкість — 309 км/год
  • Витривалість 25 годин
  • Практична стеля 8,839 м
  • Озброєння 4 точки підвісу ракет та бомб
  • Ракети — 4 AGM-114 Hellfire або 8 AIM-92 Stinger
  • Бомби — 4 × GBU-44/B Viper Strike
  • Авіоніка AN/ZPY-1 STARLite Radar.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: