Новини IT-бізнес 10.10.2023 о 14:17 comment views icon

США спростили Samsung і SK Hynix постачання літографічного обладнання на заводи в Китаї

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Samsung і SK Hynix заборонили поставляти американське обладнання на китайські потужності з виробництва мікросхем 

Південнокорейським гігантам з виробництва мікросхем Samsung і SK Hynix спростили постачання американського обладнання для виробництва напівпровідників на свої заводи в Китаї на невизначений термін. Тепер це можна робити без окремого дозволу США, повідомило південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Уряд США визначив заводи з виробництва мікросхем Samsung Electronics та SK hynix у Китаї як «перевірених кінцевих користувачів» (VEU), що зменшить ліцензійний тягар для них, дозволивши американським експортерам постачати визначені товари попередньо затвердженим суб’єктам господарювання.

Рішення уряду США означає, що найважливіша торгова проблема наших напівпровідникових компаній була вирішена. Уряд США вже повідомив обидві компанії про своє рішення, яке стає чинним негайно.

— Чой Санг-Мок, старший секретар президента Південної Кореї зі зв’язків з громадськістю.

Раніше Samsung Electronics і SK Hynix отримали від США річні дозволи на продовження імпорту сучасних інструментів для заводів у Китаї. Термін дії дозволів закінчувався цього місяця, передає CNBC.

Китай є ключовим виробничим центром, на який припадає 40% загальних потужностей Samsung із виробництва мікросхем флеш-пам’яті (NAND). На нього також припадає 40-50% чипів  DRAM-пам’яті компанії SK Hynix і 20% їх потужностей NAND.

Samsung Electronics і SK Hynix є найбільшими виробниками мікросхем пам’яті DRAM у світі, американська Micron посідає третє місце.

У жовтні минулого року США запровадили сурові правила, спрямовані на обмеження можливостей Китаю отримувати або виробляти високотехнологічні напівпровідникові чипи. Вашингтон занепокоєний тим, що Китай може використати їх для розвитку свого військового потенціалу, проте зараз процедуру трохи спростили.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

ЄС обмежить експансію китайських електромобілів — вони стали серйозною загрозою для Volkswagen та інших


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: