Новини Технології 20.07.2023 о 12:34 comment views icon

Tesla почала виробництво Dojo – надпотужного суперкомп’ютера, який «‎тренуватиме» автопілот

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Очікується, що Tesla Dojo допоможе вивести систему автономного керування авто на новий рівень.

Під час звіту про прибутки за другий квартал 2023 року Tesla назвала чотири основні «‎технологічні стовпи», які допоможуть розв’язати проблему автономії транспортних засобів у масштабі: надзвичайно великий набір реальних даних, навчання нейронних мереж, апаратне та програмне забезпечення автомобілів.

«Ми розробляємо кожен із цих стовпів власними силами. Цього місяця ми робимо крок до швидшого та дешевшого навчання нейронної мережі, розпочавши виробництво нашого навчального комп’ютера Dojo», – кажуть в компанії.

Tesla вже має великий суперкомп’ютер, який працює на базі графічного процесора NVIDIA, однак новий  – використовуватиме чипи власної розробки компанії. Ілон Маск заявляв, що Dojo зможе виконувати 1 екзафлопс, або 1 квінтильйон операцій на секунду.

«Щоб зрівнятися з тим, що ця комп’ютерна система може зробити лише за одну секунду, вам доведеться виконувати одне обчислення щосекунди протягом 31 688 765 000 років», — пояснює Network World.

У 2021 році робота над Dojo тривала, а на Tesla AI Day керівники презентували перший власний чип і навчальні плитки, які згодом розвинуться в повний кластер Dojo. Ці плитки 2 x 3 об’єднають в одному лотку, а два лотки помістять на одну комп’ютерну стійку, продуктивність якої складе 100 петафлопс. Для своєї головної мети в 1 екзафлопс потужності Tesla об’єднає 10 стійок у загальну систему.

Tesla почала виробництво Dojo – надпотужного суперкомп'ютера, який «‎тренуватиме» автопілот

Торік автовиробник говорив про запуск повного кластера до початку 2023 року, але, ймовірно, терміни посунуться до 2024 року. Раніше Ілон Маск заявив, що компанія планує інвестувати понад $1 млрд у власний суперкомп’ютер до того часу та розглядає можливість пропонувати Dojo як послугу, так як це робить Amazon AWS.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: