Новини Технології 25.08.2022 о 18:50 comment views icon

У Дубаї хочуть побудувати кільцеподібне місто Downtown Circle навколо хмарочоса Бурдж-Халіфа — на висоті 550 метрів з різними зонами, парками та підвісним транспортом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Архітектурне бюро ZNera Space із Дубая запропонувало оригінальний проєкт міського центру під назвою Downtown Circle. Концепт передбачає створення стійкого кільцеподібного міста на висоті 550 метрів, яке розташується навколо хмарочоса Бурдж-Халіфа.

Довжина кола такого нетипового міста становитиме 3000 метрів. Його планують розмістити на п’яти вертикальних опорах. Усередині міста розташуються житлові, громадські, комерційні приміщення, офіси, дослідні центри, а також парки. Кільце зможе похвалитися різноманітним кліматом та природним середовищем проживання.

Downtown Circle – В Дубае хотят построить кольцеобразный город на высоте 550 метров с различными зонами, парками и подвесным транспортом

Багатофункціональний комплекс є альтернативою традиційним окремим, не пов’язаним між собою багатоповерховим будинкам у мегаполісах. Він складатиметься з двох житлових кілець, між якими розташується суцільна зелена зона – Skypark. Передбачено поділ усієї структури на 5 рівнів, які включають дрібніші блоки для створення низки житлових, громадських, комерційних та культурних місць.

Downtown Circle – В Дубае хотят построить кольцеобразный город на высоте 550 метров с различными зонами, парками и подвесным транспортом

За задумом архітекторів, небесний парк Skypark зможе запропонувати мешканцям Downtown Circle чисте свіже повітря, природне освітлення і панорамний вид на місто. У зеленому поясі ZNera Space поєднує різні кліматичні умови та природні середовища, включаючи каньйони, піщані дюни, болота, водоспади, печери та тропічну рослинність.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

З метою забезпечення екологічної стійкості, ZNera Space має намір зробити Downtown Circle «невіддільною частиною міської екосистеми». Тут розмістять дикорослі рослини, зони для виробництва харчових продуктів, спеціальні місця для збирання дощової води та сонячні електростанції, а також системи для фільтрації речовин з повітря, що забруднюють його.

Downtown Circle – В Дубае хотят построить кольцеобразный город на высоте 550 метров с различными зонами, парками и подвесным транспортом

Для переміщення по Downtown Circle передбачено залізничну транспортну систему, що складається з парку підвісних капсул. Вони перевозитимуть пасажирів за зовнішнім периметром нижнього ярусу кільця, рухаючись зі швидкістю 100 км/год. Принагідно капсули зможуть забезпечити 360-градусний огляд розташованого внизу міста з висоти 500 метрів. Додатково на даху внутрішнього кільця передбачено надземний вертолітний майданчик.

Мальдіви будують в океані повноцінне плавуче місто на 20 тис. осіб із цінами квартир від $150 тис.

Джерело: designboom

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: