Новини Україна 08.10.2022 о 13:08 comment views icon

“Укрпошта” анонсувала випуск поштової марки “Кримський міст на біс!” з тиражем 7 мільйонів екземплярів (продажі стартують в листопаді)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Вже у листопаді українці зможуть придбати марки, на яких зображено зруйнований Кримський міст.

Тираж марок “Кримський міст на біс!” – 7 млн ​​екземплярів. Номінальна вартість марки М (бо міст) – 18 грн або 126 грн за лист з 7 марок. У комплект буде додано конверт «Перший день», немаркований художній конверт та картку.

У центрі сюжету марки – оновлена сцена з фільму Титанік, у якій Роза (Кейт Вінслетт) та Джек (Леонардо Ді Капріо) стоять на тлі зруйнованого Кримського мосту.

“Оскільки до театру військових дій в Україні прикуті погляди мільйонів експертів, дипломатів, політиків та звичайних людей з усього світу, і не всі вони розуміють сакральну значущість Кримського мосту для Росії та важливість його пошкодження для ходу українсько-російської війни, було вирішено для ескізу марки використовувати сцени з відомим фільмом. Так само, як поширювався міф про непотоплюваність пароплава, так і Росія вибудувала міф про те, що Кримський міст – символ вічного зв’язку українського Криму з Росією”, – йдеться у повідомленні Укрпошти.

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Дизайн марки, крім основного сюжету, включатиме деякі “деталі та натяки”:

  • недопалок у руках героїні сцени, як свідчення того, що останнім часом окупанти “дуже страждають від куріння у заборонених місцях”;
  • легковий автомобіль окупантів, що рухається в прірву, з якого летять пральні машини та інше вкрадене майно українців;
  • “випадково” пролітаючий над мостом розбитий ворожий танк, який у складі колони переправлявся окупантами на фронт.

Дизайн марки розроблений українським художником Юрієм Шаповалом, який працює у техніці живопису, графіки та інсталяції. Він закінчив Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, є учасником всеукраїнських та міжнародних виставок та пленерів.

Попередній старт продажів марок – перша половина листопада 2022 року. Деталі щодо дати виходу марки та умов реалізації Укрпошта обіцяє опублікувати додатково.

Раніше поштовий оператор випустив марки з легендарним псом-розмінувальником Патроном та знищеним окупантами, найбільшим у світі літаком Ан-225 «Мрія». А перша марка Укрпошти, випущена в період повномасштабного вторгнення росії, під назвою “Рускій воєнний корабль, іди на***” викликала такий ажіотаж, що онлайн-магазин не міг впоратись із навантаженням.

Нагадаємо, сьогодні, 8 жовтня, спалахнув Кримський міст. Після гучного вибуху, який місцеві жителі почули в районі 6-ї ранку, з’явилася маса фотографій та відео, на яких видно, як горять цистерни з паливом вантажного поїзда. Також з’явилися публікації із зруйнованою частиною дорожнього полотна. Після цього соцмережі заполонили меми, якими українці традиційно зустрічають будь-яку «бавовну» у Криму.

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Джерело: Укрпочта

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: