Новини Софт 06.06.2022 о 17:35 comment views icon

В «Дії» тепер можна отримати витяг про місце проживання. Як це зробити?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

На порталі сервісу державних послуг «Дія» з’явилася можливість отримати одну з найпопулярніших довідок серед українців — витяг про місце проживання. Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти у форматі PDF на телефон чи будь-який інший зручний носій, щоб мати завжди під рукою.

Послугу, яка вже доступна за посиланням, можна отримати всього за 1 хвилину, запевняє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Найближчим часом його команда має додати цю послугу в актив доступних у мобільному застосунку «Дія».

Для чого потрібна ця довідка?

Влаштувати дитину до садочка чи школи, оформити шлюб, стати на військовий облік — для всього цього необхідно мати документ, який підтверджує ваше місце проживання. 3 1 грудня 2021 року для власників паспортів-книжечок та ID-карток таким підтвердженням є витяг з реєстру територіальної громади. Раніше по нього треба було ходити до відповідних органів реєстрації та відстоювати черги. Тепер замість паперової довідки — електронний витяг, а замість відвідування держустанов — сайт «Дія».

Як отримати витяг на порталі «Дія»

  • Авторизуйтеся на порталі «Дія»
  • Оберіть послугу Витяг з реєстру територіальної громади
  • Натисніть «Отримати витяг»

Кожен електронний витяг має QR-код — за допомогою камери смартфона можна перевірити справжність документа.

Як працює послуга — в офіційному відео з покроковою інструкцією розповідає очільник Мінцифри Михайло Федоров.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: