Новини Технології 03.05.2022 о 14:04 comment views icon

VR-гарнітуру Project Cambria від Meta порівняли з «ноутбуком для обличчя», її вихід очікується у 2022 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Meta – материнська компанія Facebook – цього року планує запуск гарнітури віртуальної реальності під кодовою назвою Project Cambria. Що чекає на споживачів – з’ясувалося зі звіту компанії.

Як повідомляє The Information, гарнітура описується всередині компанії як «ноутбук для обличчя» або «Chromebook для обличчя». Стверджується, що вона має аналогічні Chromebook характеристики та використовує власну операційну систему на основі Android. Гарнітура буде сумісна з вебінструментами та сервісами Meta, а також програмами Quest. Компанія буде позиціювати VR-гарнітуру як пристрій для роботи, тому вона не зможе запускати настільні програми, які зазвичай використовуються багатьма підприємствами.

Згідно зі звітом, Cambria може виводити зображення з високою роздільною здатністю, що дозволить чітко читати текст, наприклад, електронних листів. Гарнітура також має камери, які дають змогу використовувати змішану реальність.

Під час анонсу Cambria у жовтні 2021 року в Meta заявили, що гарнітура має функцію відстеження погляду та розпізнавання виразу обличчя. Передбачалося, що аватари користувачів в Horizon Worlds та Workrooms зможуть показувати вирази обличчя та напрямок погляду.

The Information додає, що Cambria буде важче Quest 2 через більшу батарею, але її розмістять ззаду для кращого балансу.

Нові гарнітури з’являться на прилавках приблизно у вересні й коштуватиме понад $799. Спочатку запуск був запланований ще на 2021 рік, але був відкладений через викликані пандемією проблеми з постачанням.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс


Повідомляється, що у Meta у планах є ще три гарнітури: нові Quest вийдуть у 2023 та 2024 роках, а наступник Cambria під кодовою назвою Funston з’явиться у 2024 році.

Bloomberg: Apple переманила топ-менеджера Meta по AR/VR для создания своей гарнитуры смешанной реальности

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: