Новости Новости 20.09.2021 в 12:30 comment views icon

Київтранспарксервіс: Ми не плануємо отримувати кошти за паркування у дворах, але деякі майданчики вздовж доріг — платні

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У минулу п’ятницю ми розповіли, що в Києві почали робити платним паркування на окремих вулицях спальних районів. Київтранспарксервіс вирішив більш докладно роз’яснити ситуацію стосовно паркуванная у дворах та вздовж вулиць столиці.

«Місто наразі не має планів отримувати кошти за паркування у дворах будинків від мешканців.

Наносити відповідні розмітки й встановлювати інформаційні таблички почали не лише у І зоні, а й ІІ і ІІІ, у тому числі на майданчиках по вул. Урлівській, вул. Анни Ахматової, вул. Олени Пчілки, пр. Григоренко, вул. Срібнокільській та вул. Драгоманова. Переглянути зони та вулиці, які вони включають, можна за наступним посиланням.

Ці майданчики знаходяться вздовж доріг і були обладнані знаками платного паркування ще до зміни тарифів» — зазначили в Київтранспарксервісі.

Інспектори з паркування слідкують за тим, щоб кияни дотримувалися правил — не паркувалися на наземних переходах та в зелених зонах, а також сплачували за паркування, якщо це місце є виділеним.

В Київтранспарксервісі також нагадали, що платне паркування автомобілів здійснюється виключно на майданчиках вздовж доріг, де є знаки платного паркування (мапу паркувальних майданчиків можна подивитися тут).

Київтранспарксервіс: Ми не плануємо отримувати кошти за паркування у дворах, але деякі майданчики вздовж доріг - платні

Отже, водії можуть паркуватися безкоштовно скрізь, де це дозволено правилами дорожнього руху. У випадку, якщо ділянка дороги обладнана відповідним знаком, паркування сплачується згідно тарифів однієї з трьох зон:

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше
  • І зона — центр Києва, частину території в районі «Караваєвих дач» та радіоринку, а також частину території у межах Деміївської площі. Вартість паркування у ній становить 35 грн/год.;
  • ІІ зона — райони навколо історичного центру, територій уздовж ключових магістралей центру міста та поблизу бізнес-центрів, а також Сирець, частину Голосіїва, Гідропарку, Деміївки і Лівобережний діловий центр. «Острови» ІІ Зони з високим коефіцієнтом навантаження також створені всередині ІІІ Зони – біля ринків «Троєщина», «Лісовий» («Юність»), авторинку, метро «Лісова» та музею «Пирогово». Вартість паркування у ІІ зоні – 25 грн/год.;
  • ІІІ зона — спальні райони міста, і вартість паркування лишається незмінною з 2011 року – 5 грн/год.

Зазначимо, що сплачується паркування виключно безготівково – через мобільні додатки «Київ цифровий», ParkingUA, Privat24, IPay та Easy Pay.

Джерело: Київтранспарксервіс

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: