Новости Новости 28.10.2021 в 18:43 comment views icon

Мінцифра пропонує українцям оцінювати якість адмінпослуг у ЦНАПах — за грошову винагороду

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Спершу перевірити сервіс українці зможуть у ЦНАП, а скоро — у всіх держорганах країни, які надають адмінпослуги.

28 жовтня Мінцифра провела онлайн-брифінг, де анонсувала «першу всеукраїнську оцінку якості адмінпослуг». Ініціатива передбачає запровадження системи оцінювання якості держпослуг. Ідея полягає в тому, щоб дати українцям можливість впливати на якість держпослуг.

«Ми прагнемо, щоб відвідувачі ЦНАПів відчували, що їх потреби у пріоритеті, а враження про візит — щоразу запитують і враховують, щоб було бажання повертатися ще. Для цього, крім QR-постерів, SMS- та Viber- опитувань, телефонних інтерв’ю, якість перевірятимуть таємні відвідувачі. Кожен із так званих “ревізорів” отримає грошову винагороду»

Людмила Рабчинська,

заступник Міністра цифрової трансформації

Почати планують з ЦНАПів, який наразі налічується вже понад 2,7 тис. у різних куточках України. Лише за перше півріччя цього року люди отримали там понад 15 млн послуг, зазначають у Мінцифрі.

Раніше відгуки про якість послуг у ЦНАПах збиралися різними способами та не у всіх центрах. В більшості випадків людям доводилося писати у книги скарг, коментарі у фейсбук або телефонувати до установ. Нерідко цінний зворотний зв’язок губився і не доходив до керівництва ЦНАПів, а типові проблеми лишалися невирішеними. Нова ініціатива покликана розв’язати ці проблеми.

Оцінювати роботу ЦНАПів відтепер також можуть «таємні відвідувачі», яким обіцяють за це гроші — будь-хто може долучитись до програми.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

«Таємні відвідувачі — спеціально підготовлені люди, що за грошову винагороду отримують адмінпослуги у ролі клієнтів. Такі собі “ревізори” відвідують Центр, щоб оцінити сервіс за конкретними показниками, фіксують свої оцінки та коментарі в звіті й викладають його на спецсайті в Інтернеті разом з аудіо- та фотоматеріалами».

Мінцифра

Деталей щодо розміру грошової нагороди та механізму її виплати не повідомляють.

Більше подробиць про ініціативу можна знайти на платформі Дія.Центрів. Там же можна заповнити анкету для участі 

Мінцифра: українці без гаджетів чи доступу до інтернету зможуть отримати послуги в «Дії» у ЦНАПах


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: