Новости Новости 26.08.2021 в 11:40 comment views icon

Мінцифра: українці без гаджетів чи доступу до інтернету зможуть отримати послуги в «Дії» у ЦНАПах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що українці, які не мають сучасних гаджетів чи доступу до інтернету, зможуть отримати державні послуги в «Дії» у спеціально облаштованих місцях ЦНАП.

Нещодавно кількість Центрів з місцями для самообслуговування, де українці можуть скористатися порталом Дія, зросла до 1000 точок. У таких ЦНАПах адміністратори надають держпослуги відвідувачам, навчають користуватися порталом «Дія», консультують та допомагають отримати послуги онлайн.

«Наявність спеціально облаштованих місць з комп’ютерами з доступом до інтернету в кожному ЦНАПі зменшить цифровий розрив між представниками поколінь та жителями різних населених пунктів, адже забезпечить усіх рівним доступом до сучасних сервісів»

Людмила Рабчинська,

заступниця Міністра цифрової трансформації.

Для розширення мережі та спрощення процесу надання адмінпослуг Мінцифра спільно з Програмою «U-LEAD з Європою» створила спеціальний методичний посібник (.PDF) з рекомендаціями. Також в рамках ініціативи було створено навігаційний вказівник, що допоможе відвідувачам зорієнтуватись та швидше знайти місце для користування порталом «Дія».

20 серпня в «Дії» з’явились цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19. Водночас багатьом так і не вдалось отримати послугу через деякі технічні помилки, допущені при її реалізації. Зокрема, досить розповсюдженою є проблема з неточностями при внесенні медичними працівниками записів про вакцинацію до головного електронного реєстру МОЗ, з якого підтягуються дані. У Мінцифрі у таких випадках радять користувачам самостійно звертатись у центри вакцинації / медзаклади / сімейного лікаря для уточнення та при необхідності внесення змін.

Користувачі скаржаться на COVID-сертифікати в «Дії» та масово занижують оцінку застосунку в Google Play

  • «Дія» — український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України.
  • Офіційний запуск мобільного застосунку Дія версії 1.0, відбувся 6 лютого 2020 року, а станом на 7 травня його завантажили понад 3 мільйонів разів. У жовтні 2020 року Мінцифри оновила додаток Дія до версії 2.0, додав нові документи та послуги. За 10 днів оновлений застосунок Дія завантажили 1 мільйон користувачів. На початку лютого Мінцифра повідомляла, що Дію 2.0 оновили 3,7 млн українців, з яких — 1,5 млн користуються цифровими водійськими посвідченнями. На сьогодні застосунком Дія користується понад 6 мільйонів українців.
  • 2 квітня 2020 року відбувся запуск сайту електронного урядування «Дія», де в майбутньому планується об'єднати всі наявні урядові сервіси, а також інструменти для бізнесу і населення.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: