Новости Новости 05.08.2021 в 13:50 comment

Офіс президента пропонує компенсувати малому бізнесу частину витрат на еквайринг при розрахунку платіжними картками

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Вчора відбулося чергове засідання Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва на якому презентували напрацювання, які мають удосконалити законодавство та створити сприятливі умови для розвитку малого підприємництва, зокрема мікропідприємництва. Поміж іншим Рада приділила увагу питанню значного розміру комісії за еквайринг, яку утримують банки під час розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

На їхню думку це стримує розширення застосування безготівкових розрахунків суб’єктами малого й мікробізнесу. У зв’язку з цим Рада вирішила звернутися до уряду України з листом щодо запровадження державної підтримки у вигляді компенсації частини витрат на сплату згаданої комісії коштом бюджету.

Планується, що це відбуватиметься в межах програм, які реалізує Фонд розвитку підприємництва, для суб’єктів малого підприємництва, зокрема тих, які застосовують реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори.

Відповідно до рішення Ради, робоча група за напрямом «Розширення інструментів для спрощення адміністрування і застосування ІТ-технологій у підприємницькій діяльності та під час взаємодії з державними органами» врахує результати обговорення на засіданні та продовжить роботу над законопроектом щодо стимулювання безготівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів під час здійснення підприємницької діяльності.

Учасники засідання також обговорили стан підготовки пропозицій стосовно змін до законодавства щодо вдосконалення порядку ведення обліку й застосування РРО та зниження фіскального тиску на платників податків. Над пропозиціями працювала робоча група Ради за напрямом «Врегулювання проблемних питань використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій».

Після доопрацювання робочою групою законодавчі ініціативи будуть обговорені на майданчику Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики із залученням представників зацікавлених центральних органів виконавчої влади та підприємницького середовища. Це сприятиме формуванню узгодженої позиції та підтримці доопрацьованого законопроекту в парламенті.

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Зазначимо, що Рада з питань сприяння розвитку малого підприємництва – це консультативно-дорадчий орган при Президентові України, створений задля сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб’єктів малого підприємництва та їхніх громадських об’єднань.

Джерело: ОП України

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: