Статті Пристрої 10.03.2023 о 10:00 comment views icon

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Флагман компанії Samsung Galaxy S23 Ultra має чимало недоліків, про які варто знати потенційним покупцям. Ми вже писали про переваги смартфона, а зараз настав час поглянути на S23 Ultra з боку мінусів. Пропонуємо сім причин, чому не варто купляти цей пристрій. Стаття побудована на основі користувацького досвіду і порівнянні з іншими телефонами.

Камера

Для аматорів камера Galaxy S23 Ultra здаватиметься неймовірною, але ті, хто хоч раз користувався дзеркальним фотоапаратом, ніколи з цим не погодяться. У S23 Ultra чудова камера для соціальних мереж, хоча на великому екрані фото виглядають зовсім по-іншому, не так красиво.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Кілька прикладів жахливої роботи алгоритмів, нереалістичних кольорів, перенасиченості:

Криві кольори (особливо зелені), чимала кількість шумів в темних ділянках під час нічного знімання, неправильна робота алгоритмів, які не вміють розмивати задній фон, обрізають волосся, овершарп і ще багато інших нюансів псують враження від експлуатації.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Цікаво те, що в Apple iPhone 14 Pro Max значно менше таких проблем. Пропонуємо прочитати редакційний матеріал, в якому розглядаємо двох флагманів:

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra – порівняння фотоможливостей топових смартфонів

Також варто зазначити х100 зум, який насправді є лише маркетинговим ходом. Смартфон має 10-кратний оптичний зум, який працює чудово, а далі пристрій лише «кропає» зображення. S23 Ultra розчарує власників найдешевших Ultra Zoom фотоапаратів, адже 15 річний Olympus SP800UZ x30 легко затикає за пояс нового флагмана. Про дзеркальні фотоапарати з потужною оптикою можна і не згадувати – жодних шансів. Зліва на фото фотоапарат за 500 грн, справа Samsung Galaxy S23 Ultra:

Застарілі інтерфейси

Ця частина статті присвячена усім старомодним користувачам, які не можуть адаптуватись під нові реалії. Мільйони по всьому світу досі хочуть слоту для карт пам’яті micro SD, роз’єму 3.5 мм і FM-радіо у топових моделях.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Швидка карта пам’яті Kingston Canvas V30 A1 512 ГБ коштує в межах 2000-2500 грн, а виробнику Samsung доведеться доплатити за ідентичний об’єм в кілька разів більше. Додаткова карта на 256-512 ГБ точно не завадила б любителям знімати 4K відео.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Також в багатьох меломанів є дорогі навушники з провідним інтерфейсом, а під’єднати їх напряму до смартфона не вийде. На жаль, усі нові флагмани не підтримують розширення пам’яті та мають інші обмеження, які не стосуються смартфонів бюджетного класу.

Втрата ціни

Не вся техніка дешевіє однаково, що цілком нормально. Але тому, хто придбав топовий флагман 2023 року за 1200 доларів може стати ніяково, коли через рік такий смартфон продаватимуть розчаровані власники за 600-700 доларів на дошках оголошень. На жаль, усі Android телефони (особливо флагмани) страждають від цього. Втрата цінності разюча.

Феноменом є Apple iPhone – вони досить довго залишаються актуальними і дешевіють в 2-3 рази повільніше за інших. Звісно, китайські бренди ще швидше втрачають ціну ніж Samsung, тому надто розчаровуватись не варто. А ще краще користуватись телефоном 5-6 років, адже Samsung обіцяє довготривалу підтримку оновленнями.

Комп’ютери, ноутбуки, ігрові консолі, розумні годинники, планшети, фотоапарати – вся ця техніка не так стрімко знецінюється, як Android телефони. І виникає логічне питання: чи вартує віддавати 50-60 тисяч грн за те, що дешевіє швидше, ніж зношені кросівки Adidas? Адже покупка таких дорогих речей свого роду інвестиція.

Ергономіка

Смартфон повинен бути зручним, адже людина проводить за ним багато часу. Деякі користувачі буквально живуть в ньому. І тут виникає велика проблема, яка властива значній частині смартфонів. Galaxy S23 Ultra великий і точно підійде не для всіх. Є велика кількість людей, для яких він буде напрочуд незручним.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Фізичні габарити не дозволять помістити його у будь-яку кишеню. А якщо й вийде, то він сковуватиме рухи. Це наче протез у верхній частині ноги, який створює дискомфорт. Кути досить гострі, корпус видовжений, а вага чимала.

Ним незручно користуватись довгий час, особливо під час тривалого знімання відео. Навіть середньостатистичний піаніст не може дотягуватись до всіх елементів екрана однією рукою. Перед тим як купляти S23 Ultra, необхідно переконатись в тому, що він підходить саме вам. Для тендітних дівчат це поганий вибір, краще глянути на компактніші моделі.

Софт

Чиста OS Android має багато серйозних проблем, але графічні оболонки виробників в рази гірші. Інтерфейс Samsung завжди отримував чимало справедливої критики. Звісно, є кілька корисних функцій, які стосуються десктопного режиму DEX, елементів взаємодії зі стилусом тощо, але це мізер порівняно з недоліками.

Після оновлень система «розжиріла» з 38 до 43 ГБ. В холостому режимі OS Android споживає 4-5 ГБ ОЗП. Операційна система Samsung Galaxy S23 Ultra займає в 5 разів більше місця у сховищі, як у Apple iPhone 14 Pro Max. Щобільше, навіть, повноцінна десктопна Windows 11 легша за мобільну і малофункціональну OS Android у виконанні Samsung.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Велика кількість вбудованих програм і сервісів будуть нав’язуватись власнику флагманського телефону з перших хвилин використання. Також усі програми займають неймовірно багато місця. Порівняно з iOS в Android клієнти популярних соціальних мереж масивніші в рази. Калькулятор або нотатки можуть важити 150, 200 чи 300 МБ, і це уже вважають «нормою» для OS Android.

В обов’язковому порядку Samsung попросить створити ще один акаунт для фірмових сервісів.  У китайських виробників Xiaomi, Vivo, OPPO, Huawei, realme вбудованого bloatware софту ще більше, але хіба приємно отримати в елітному смартфоні S23 Ultra безліч сміття і систему з «ожирінням до 50 ГБ», без явних на те причин?

На додачу, користувач через кілька тижнів майже зі 100% ймовірністю зіткнеться з такими проблемами, як програмні баги з інтерфейсом, самовільне закриття програм, необґрунтоване вивантаження додатків з оперативної пам’яті, просадки частоти кадрів в стандартних анімаціях тощо.

Екран

Ця проблема має індивідуальний характер і не стосується всіх потенційних покупців. Мільйони користувачів жаліються на ШІМ (широтно-імпульсна модуляція) в деяких AMOLED екранах. Явище, від якого швидко втомлюються очі, може боліти голова тощо.

Найбільше проявляється цей ефект з виставленим низьким рівнем яскравості. І це стосується не лише цієї моделі Samsung, а й багатьох представників інших брендів. Та найбільше жаліються саме на корейський бренд.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Фізична індивідуальність органів зору така, що не кожному користувачу помітна дана проблема. Та було б дуже неприємно отримати цей телефон і знущатись зі свого зору, продовжуючи експлуатувати його кілька років. Перед покупкою обов’язково потрібно покористуватись Samsung Galaxy S23 Ultra. Лише так можна на 100% впевнитись чи влаштує покупця екран. Адже дисплей у флагмана Samsung сам по собі є дуже якісним, яскравим, чітким, ймовірно найкращим на ринку.

Apple iPhone

На фоні Android смартфонів Galaxy S23 Ultra виглядає дуже хорошим і легко затикає за пояс підробки китайських молодих брендів. Та проблема в тому, що за ціною флагмана Samsung продається Apple iPhone 14 Pro і Pro Max. Саме iPhone змусить задуматись потенційного покупця над вибором.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Не дивно, що Apple домінує на ринку Luxury смартфонів. Надпотужний процесор Snapdragon 8 Gen 2 лише трохи обійшов A14 (Apple iPhone 12 Pro Max) в багатоядерному тесті, а в Single Core слабший за «яблучний» чіп 3 річної давності. З новішими Apple Bionic все зрозуміло – відрив катастрофічно великий.

7 причин не купляти смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra

Також камери в Apple показують стабільнішу і реалістичнішу картинку. Є моменти, де S23 Ultra краще фотографує, ніж останній iPhone 14 Pro, але в загальному плані камера програє яблучному виробу. Дуже образливо отримати неправильно змазаний фон (ефект «боке») на Android смартфоні за 50 000 грн, а таке трапляється досить часто.

Samsung потрібно переглянути свою цінову політику для успішної конкуренції. За одну ціну користувачі зазвичай обирають продукцію Apple, залишаючи Android флагманам частку 30-35% (яка щороку зменшується) у топовому сегменті.

Звісно, Samsung Galaxy S23 Ultra має й свої переваги в певних сферах застосування, які можуть бути ключовими при виборі. Але для середньостатистичного користувача Apple iPhone 14 Pro Max виглядає значно розумнішим вибором.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Samsung Galaxy S23 Ultra надано магазином Stylus.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: