Статті Пристрої 21.12.2023 о 14:00 comment views icon

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Продовжуємо підбивати підсумки 2023 року і сьогодні розглянемо найкращі смартфони. 10 номінацій, 10 смартфонів, 10 найкращих пристроїв, які заслужили попасти в рейтинг. Вибрали компактні моделі, стильні та розкладні, з найкращими камерами та просто найкращі у всьому. Вважаєте, що пропустили якийсь цікавий і неоднозначний пристрій – пишіть його модель в коментарях.

Apple iPhone 15 Pro – Найкращий компактний смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Цей красень не потребує додаткового представлення – Apple iPhone 15 Pro є одним з найпопулярніших смартфонів сучасності та одночасно відносно компактним пристроєм. Саме діагональ 6.1 дюймів, мізерні рамки навколо екрану і висота 146 мм дають йому право отримати звання найкращого компактного смартфона 2023 року.

Начиння Apple iPhone 15 Pro не залишає шансів всіх іншим смартфонам високого класу, а особливо вражає продуктивність Apple A17 Pro і підтримка повноцінних ААА відеоігор. Додаємо до цього якісне ПЗ та найкращу відеокамеру серед смартфонів з недосяжним для конкурентів зніманням відео і рецепт ідеального, нехай і недешевого телефону готовий.

Приємним бонусом є наявність Type C роз’єму, чого так довго чекали багато користувачів, а отримали лише в 15-ому покоління Apple iPhone. Цей «малюк» поставить на коліна будь-який Android та не змусить свого власника ні на хвилину пожаліти про покупку. Однозначно, Apple iPhone 15 Pro – найкращий компактний смартфон 2023 року.

Samsung Galaxy S23 – Найкращий компактний Android смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Серед Android пристроїв також є чимало акуратних і невеличких смартфонів, які влізуть в будь-яку кишеню. За цю номінацію міг сперечатися ще й Asus Zenfone 10, який є прямим конкурентом Samsung Galaxy S23, та вирішили віддати звання саме корейському виробнику з кількох причин.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Процесор Snapdragon 8 Gen 2 для Samsung Galaxy S23 дещо відрізняється від тих, що кладуть інші виробники. Ця версія має вищі частоти та трохи продуктивніша за конкурентів, а також вирізняється не надто сильним тротлінгом (порівняно з Galaxy S22).

Мініатюрний Samsung Galaxy S23 має висоту лише 146 мм, мізерні рамки, чудовий екран, збалансований набір камер, потужне начиння, швидкі інтерфейси, а також, що не менш важливо, тривалу підтримку програмного забезпечення і регулярні оновлення системи безпеки.

Motorola Edge 40 – Найкращий Android середнього класу 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Середній клас завжди був оптимальним вибором, адже саме в цьому сегменті користувач отримує найкращий досвід використання відносно витрачених коштів. Motorola Edge 40 є зразковим представником серед смартфонів середньої цінової категорії, адже пропонує майже флагманські можливості втричі дешевше.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Особливо приваблює 6.6 дюймовий OLED LTPO екран з підтримкою HDR10+ і частотою оновлення 144 Гц. Решта начиння цілком відповідає ціновій категорії, а якісне програмне забезпечення остаточно виводить Motorola Edge 40 в фаворити.

Смартфон працює на чистій OS Android 13 з тривалими оновленнями. Motorola Edge 40 з хорошим начинням і чудовим ПЗ впевнено отримує звання найкращого середньобюджетного смартфона 2023 року.

AGM G2 Pro – Найкращий захищений смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Військова цифрова техніка як ніколи актуальна в Україні, особливо захищені смартфони та ноутбуки. AGM G2 Pro – справжній титан у своєму класі, бронебійний, добре «нафарширований», автономний і могутній смартфон для найважчих польових умов.

AGM G2 Pro працюватиме там, де найкращі флагмани розсиплються на шматки та змішаються з брудом на другий день. Цей пристрій може похизуватися захищеністю IP69 та відповідністю стандарту MIL-STD-810H. Всередині далеко не найгірший процесор QCM6490 з 8/256 ГБ підсистемою пам’яті, а також акумулятор 7000 мАг.

Варто відзначити окремий динамік 3.5 Вт, який здатен видавати неймовірні 109 дБ і повноцінний вбудований ліхтарик на 100 люмен, який не замінить жоден спалах сучасного смартфону. Серед свого класу AGM G2 Pro має справді топові характеристики та впевнено отримує звання найкращого захищеного смартфона 2023 року, хоча його вартість налякає багатьох любителів економії.

Motorola Razr 40 – Найкращий іміджевий смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Легендарна розкладачка Motorola Razr V3 свого часу стала найпопулярнішим телефоном світу. Це був справжній iPhone свого часу, який розбирали наче гарячі пиріжки. Не дивно, що компанія вирішила продовжити легендарну серію і продовжує випускати розкладні смартфони в схожому дизайні.

Motorola Razr 40 привертає увагу з першого погляду, з першого розкриття. Тонкий і елегантний смартфон, який так нагадує старі добрі часи. При цьому всьому пристрій функціональний, якісно зібраний і оснащений гідним набором камер.

Потенційним власникам Motorola Razr 40 все одно на співвідношення продуктивності до вартості, адже один лише вигляд телефону перекриває всі досягнення сучасних суперфлагманів.  Після Razr 40 вже не хочеться повертатися до «лопат» з великими екранами та бездушним зовнішнім виглядом.

Samsung Galaxy S23 Ultra – Найкращий Android камерафон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Багато власників Samsung Galaxy S23 Ultra підмітили хороший прогрес відносно попередньої версії, вихваляючи автономність і менший тротлінг процесора. Всі ці відгуки мають серйозні аргументи називатися фактами, адже оновлений корейський флагман справді відправив в нокаут аналоги, так звані «китайські вбивці флагманів».

Серед Android смартфонів Samsung Galaxy S23 Ultra може з гідністю мати звання найкращого камерафона, адже крім хороших модулів він пропонує хороше ПЗ. Поки це єдиний телефон, який добре працює з десятикратним оптичним зумом і зберігає деталі з використанням 50-100 кратного зближення.

Пристрій сподобається любителям нічного знімання, а також має непогану стабілізацію 4К відео. Попри свої компроміси Samsung Galaxy S23 Ultra легко отримує звання найкращого Android камерафону 2023 року.

Asus ROG Phone 7 – Найкращий ігровий смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Відеоігри на смартфонах вже багато років стали популярнішими за всі інші платформи разом взятими. Компанія Asus добре відома серед геймерів і гарно себе зарекомендувала як виробник ігрових ноутбуків (а віднедавна ще й портативних приставок), а також вже не перший рік ставить високі стандарти для ігрових смартфонів. Asus ROG Phone 7 є найкращим девайсом у своєму класі, адже в ньому все зроблено на акцент відеоігор та зручність ігрового процесу.

Якщо розглядати саме начиння, Asus ROG Phone 7 пропонує те, що й інші найпотужніші Android флагмани 2023 року, але виділяється великим акумулятором на 6000 мАг та рідинним охолодженням. Через це процесор менше піддається тротлінгу, а користувач отримує стабільний ігровий процес довше, ніж на інших телефонах.

Google Pixel 8 Pro – Найкращий Android смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Хіба можна зробити краще щось за самого творця операційної системи? Google Pixel 8 Pro пропонує найкращий баланс характеристик, програмного забезпечення і дає користувацький досвід, який є буквально недосяжним для аналогів з OS Android.

Підтримка не надто швидкого заряджання, не найпотужніший процесор Tensor G3, не найкращий екран – чим же Google Pixel 8 Pro заслужив звання Топ 1 Android смартфону 2023 року? Будемо відвертими, лише «чайники» читають характеристики з таблиці та оцінюють виключно за ними. Не дивно, що серію Pixel обожнюють або ненавидять.

Обожнюють їх власники, які іноді стикаються з браком, але все одно залишаються вірними бренду. А ненавидять ті, хто переглядає рекламу в китайських оболонках дешевих смартфонів. Google Pixel 8 Pro має чудову камеру, найновішу версію OS Android 14 з найдовшими на ринку оновленням, швидкі інтерфейси та стабільно робочу систему, яка не перетворить телефон на «овоч» через кілька років активного використання.

Серед безлічі флагманів Google Pixel 8 Pro зберігає свою унікальність і особливість, яка криється в простоті та лаконічності. Жоден інший Android девайс не запропонує такий хороший баланс у всьому, щоб відібрати в Pixel 8 Pro звання найкращого Android смартфону 2023 року.

Samsung Galaxy Fold5 – Найкращий розкладний смартфон 2023

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Перші покоління смартфонів з гнучкими екранами були провальними. Вони швидко ламалися і розчаровували своїх власників серйозними дефектами після кількох місяців використання, та часи змінилися і цей клас телефонів став значно стабільнішим. Samsung Galaxy Fold5 є еталоном розкладних смартфонів з кількох причин.

Якість виконання інших гнучких девайсів досі залишає бажати кращого, водночас Samsung Galaxy Fold5 дивує своєю міцністю, надійність і продуманістю конструкції. Всередині це типовий корейський флагман 2023 року, але величезний 7.6 дюймовий екран «квадратного» співвідношення цілком міняє досвід використання.

Величезна площа дозволяє одночасно працювати з двома відкритими вікнами, як на ноутбуці чи планшеті, при цьому в складеному вигляді смартфон досить компактний. Samsung Galaxy Fold5 стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче виділитися серед нудних смартфонів, та одночасно хоче отримати максимум функціонала та практичності.

Samsung Galaxy Fold5 отримує звання найкращого розкладного смартфона 2023 року завдяки високій якості механізму відкривання, надійності екрана, витривалості, потужному начинню і добре оптимізованому для роботи на такому дисплеї програмному забезпеченню.

Apple iPhone 15 Pro Max – Найкращий смартфон 2023 року

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Хіба може бути дивним, що найпопулярніший, найуспішніший і найпродуктивніший смартфон, який б’є рекорди продажів в кожному поколінні, став найкращим у 2023 році? Про Apple iPhone 15 Pro Max всі розповіли аж надто багато, щоб детально описувати його характеристики, та достатньо лише поглянути на неймовірний відрив від конкурентів і все стає зрозумілим.

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

На цей час процесор Apple A17 Pro не залишає шансів всім Android флагманам з Snapdragon 8 Gen 2 та 8 Gen 3, показуючи недосяжну продуктивність з меншим енергоспоживанням. Також лише на iOS виходять ААА відеоігри нового покоління, як Resident Evil 4, в той час, як власники девайсу з SD 8 Gen 2 можуть тільки мріяти про це.

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Не менш важливим є й те, що з акумулятором 4441 мАг Apple iPhone 15 Pro Max легко переживає будь-якого флагмана інших виробників, завдяки своїй енергоефективності. Батарея менша, проте автономність значно краща – фанати таблиць технічних характеристик досі не можуть в це повірити.

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

До того, пристрій має найкращий на ринку екран з яскравістю до 2000 ніт та повною відсутністю ШІМ (широтно-імпульсна модуляція), а алгоритми роботи камери Apple iSight з насмішкою дивляться на неправильно виставлені кольори та жахливе розмиття заднього фону найкращих Android флагманів 2023 року.

В плані запису відео конкурентів зовсім немає, буквально. Якщо з фото аналоги хоча б стараються, то з відео в них немає жодних шансів – Apple iPhone 15 Pro Max пише якісне мобільне 4K відео з гарною стабілізацією в будь-яких умовах. Втім, конкурентів в цьому плані не було ще кілька років тому, пройшов час і нічого не змінилося, радше навпаки збільшився відрив та різниця стала ще більш помітною.

Найкращі смартфони 2023 року — Рейтинг ITC.UA

Apple iPhone 15 Pro Max з легкістю отримує звання найкращого смартфона 2023 року, адже має:

  • Найпотужніший мобільний процесор сучасності;
  • Найкращу відеокамеру серед мобільних пристроїв;
  • Підтримку ААА відеоігор як на консолях останнього покоління;
  • Найкращі продажі серед всіх моделей у 2023 році;

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: