Ігри Ігри 01.12.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри грудня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри грудня 2023 року

Ігровий сезон добігає кінця, так само як і цей рік. Гучних релізів у грудні майже не лишилося, але пограти все одно буде у що, від блокбастерів до перевидань старих хітів. Про кілька цікавих проєктів розповімо в матеріалі нижче.

Erra: Exordium

Жанр: 2D Action
Дата: 09 листопада 
Платформа: PC

Українські розробники Fair Pixel випустили свій дизельпанковий проєкт без завчасних анонсів, тож надолужуємо у цьому випуску релізів місяця. Після катастрофи людство практично вимерло. Одному вченому вдалося перехитрити смерть і тепер він намагається не дати людству остаточно зникнути.

Гра має українську локалізацію та дуже схвальні відгуки у Steam.

Batman: Arkham Trilogy

Жанр: Action
Дата: 01 грудня 
Платформа: Switch

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Трилогія ігор про Бетмена від Rocksteady вже стала класикою та неабияк вплинула на жанр Action. У збірку Batman: Arkham Trilogy для Switch увійдуть Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City та Batman: Arkham Knight з усіма доповненнями. Портуванням займається студія Turn Me Up Games, яка до цього вже перенесла на консоль від Nintendo такі ігри як It Takes Two, Borderlands: Legendary Collection, Life is Strange та інші.

SteamWorld Build

Жанр: City Builder
Дата: 01 грудня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Містобудівні симулятори бувають різної складності та серйозності. SteamWorld Build пропонує розвивати своє місто на вмираючій планеті у стилістиці Дикого заходу. Все заради того, що б докопатися до космічних технологій, які ніби то там поховані.

Ще одна перевага SteamWorld Build, він вийшов одразу на усіх актуальних платформах, а від критиків гра отримала оцінку 77/100 та 80% рекомендацій.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Жанр: Action RPG
Дата: 01 грудня 
Платформа: Switch

В Dragon Quest Monsters: The Dark Prince ми граємо за принца демона Псаро. Завдяки своїм здібностям герой може вербувати різних монстрів, загальна кількість яких перевищує 500. Якщо не впевнені у цій варіації Покемонів, гра має демо версію.

The Walking Dead: Destinies

Жанр: Action
Дата: 01 грудня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Цей рік виявився дивовижним для ігрової індустрії, були хороші ігри, хороші ігри з поганою оптимізацією, а також особливі ігри, які погані на стільки, що просто погані. І от до колекції з Голумом та Кінг-Конгом доєднується нова гра по франшизі The Walking Dead. Від критиків гра отримала цілих 3 бали з 10, тож остерігайтеся. Кому дуже цікаво, то трейлеру вистачить аби оцінити якість гри.

Disney Dreamlight Valley

Жанр: Life Sim
Дата: 05 грудня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

З раннього доступу в повноцінний реліз виходить Діснеївська версія Animal Crossing — Disney Dreamlight Valley. Одразу ж з виходом гри починається перший сезон — A Rift In Time, який додасть три нових біоми та три сюжетні акти.

В грі доведеться будувати своє життя поруч із зірковими сусідами: героями та поганцями мультфільмів Disney та Pixar.

Avatar: Frontiers of Pandora

Жанр: Action Adventure
Дата: 07 грудня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Останній великий реліз цього року і єдиний блокбастер грудня — Avatar: Frontiers of Pandora виходить у класичний, для фільмів, сезон Різдвяних канікул. Історія гри є самодостатньою та починається разом зі «Шлях води» й розповість про іншу війну народу на’ві з корпорацією RDA на заході Пандори, раніше небаченої частини супутника.

Чи вдалося авторам The Division підкорити Пандору дізнаємося 06 грудня коли почнуть публікувати огляди та оцінки гри.

Evil Nun: The Broken Mask

Жанр: Horror
Дата: 07 грудня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Вас запрошено в літній християнський табір. Зустрічає вас привітна монахиня з молотом, після чого ви прокидаєтеся у своїй кімнаті й розумієте, що з цього табору відпочинку потрібно якомога швидше втікати.

Гра ще з минулого року в ранньому доступі на ПК і відгуки у Steam дуже схвальні.

The Game Awards 2023

Жанр: Щорічна церемонія нагородження
Дата: в ніч з 07 на 08 грудня
Платформа: YouTube, Twitch і навіть Fortnite.

Щорічна церемонія нагородження найкращих розробників та їх творінь які вийшли впродовж останнього року. Цього року битва за звання очікується запеклою, а серед номінантів на звання Гри Року претендують: Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, рімейк Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Зараз триває голосування за звання Гра року по версії гравців, встигніть залишити свій голос за улюблені ігри цього року.

House Flipper 2

Жанр: Simulation
Дата: 14 грудня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Що б побудувати щось нове, спочатку потрібно зруйнувати щось старе. Саме цим ми будемо займатися у House Flipper 2 — симуляторі життя у приватному будинку. Нам, як новому власнику доведеться спочатку відчищати, вимивати та вигрібати усе сміття з покинутого будинку, що б перетворити його у свій ідеальний затишний куточок.

Custom Mech Wars

Жанр: Action
Дата: 14 грудня 
Платформа: PC, PS5

Якщо вам не вистачило можливостей кастомізації в Armored Core VI, то Custom Mech Wars вгамує будь-чию фантазію. Створите танк на ногах? Легко. Прикрутити до основи п’ять голів, три ноги та 5 рук в кожній по кулемету та молоту? Запросто (але я не впевнений). Головне, що власним творінням потрібно вийти на бойовий майданчик та показати не тільки свій витвір інженерії, але й бойові навички.

Baldur’s Gate 3

Жанр: RPG
Дата: грудень 
Платформа: Xbox Series X|S

Baldur’s Gate 3 поступово з’являється на сучасних платформах. Спочатку гра вийшла на ПК, через місяць дісталася PS5 і нарешті, у грудні власники Xbox Series X|S зможуть пограти в одну з найкращих ігор цього року. Ймовірніше точну дату виходу потенційної Гри року на Xbox оголосять під час TGA 2023 8 грудня.

Наші враження від Baldur’s Gate 3 можна почитати на сайті. 

Також закликаємо ігнорувати Warhammer 40,000: Rogue Trader, цю гру робить російська студія Owlcat.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: