Ігри Ігри 02.05.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри травня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри травня 2023 року

В травні гравців чекає насправді багато релізів на будь-який смак: доповнення, сиквели, довгобуди (тримаємо кулачки за System Shock) і звичайно ж абсолютні новинки від ветеранів індустрії.

Bosorka

Жанр: Action Adventure
Дата: 14 квітня
Платформа: PC

Вже по традиції почну з наздоганяючих ігор минулого місяця, оскільки дату виходу своєї гри рівненська студія Sengi Games оголосила за кілька днів до релізу.

В roguelike Bosorka доведеться грати за відьмочку, яка намагається врятувати світ від темних сил. Правда, вона ж сама і накликала їх, переоцінивши власні сили. Гра коштує всього 119 гривень, має українську локалізацію та 93% позитивних відгуків у Steam, тож обов’язково спробуйте.

Redfall

Жанр: Action FPS, Co-op
Дата: 02 травня
Платформа: PC, Xbox Series X|S (GP)

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Нова гра від Arkane Studios, авторів Dishonored та Deathloop. Правда, конкретно за Redfall відповідають Arkane Austin, розробники Prey (2017). Попри послужний список студії, Redfall досі виглядає незрозумілою грою. Це кооперативний шутер в якому доведеться винищувати вампірів продираючись до безпечного місця. Під час вилазок виконуємо другорядні завдання, зачищаємо вампірські гнізда, чи навпаки, втікаємо з них, знищуємо випадкових босів які можуть напасти у будь-який момент. За успішне завершення кожної дії отримаємо дорогоцінний лут.

В Redfall також можна грати як самітну гру і розробники клянуться, що ця пригода буде не менш цікавою, а оглядач IGN зазначає, що без компаньйонів гра перетворюється у справжній горор.

Ігри Arkane відомі своєю імерсивністю та здатністю з головою занурити у світ та історію і велике питання, чи вийде у розробників не втратити особливість своїх ігор у кооперативному Redfall.

Age of Wonders 4

Жанр: Turn-based Strategy
Дата: 02 травня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Для тих, хто скучив за стратегіями, особливо покроковими гексагональними, на початку травня виходить Age of Wonders 4. У грі вибір гравця впливатиме на світ довкола, будуть з’являтися нові міста, армії чи магічні розломи, що змінюватимуть оточення. Окрім розроблених авторами кампаній, гравцям дозволять створювати власні комбінуючи наявні механіки та біоми.

Hogwarts Legacy

Жанр: Action Adventure
Дата: 05 травня
Платформа: PS4, Xbox One (вже є на PC, PS5, Xbox Series X|S)

Hogwarts Legacy вже б’є рекорди продажів цьогорічних релізів, а до консолей минулого покоління дістанеться тільки на початку травня. У грі чудово передана атмосфера школи магії та світу чарівників, але ігроладно гра виконана не на такому високу рівні, як хотілося. Повноцінний огляд гри можна прочитати у нас на сайті.

Окремо зазначимо, що на ПК можна встановити українську локалізацію зроблену фанатами. Вона все ще редагується, але загалом виконана на пристойному рівні.

Darkest Dungeon 2

Жанр: Strategy, RPG
Дата: 08 травня
Платформа: PC

Після півторарічного перебування у ранньому доступі, Darkest Dungeon II виходить в реліз, в тому числі у Steam. Гра являє собою суміш жанрів стратегія/roguelike-RPG виглядом збоку у похмурому та готичному світі середньовіччя.

Оригінальна гра стала відомою у тому числі гардкорною бойовою системою та менеджментом команди. Сиквел продовжує цю традицію, тільки робить ухил у бік індивідуальності кожного героя, з їх власною історією та унікальними здібностями.

З приємного, гра матиме українську локалізацію.

Pan’orama

Жанр: Strategy
Дата: 09 травня
Платформа: PC

Pan’orama — пазл-стратегія по створенню мальовничих пейзажів та затишних містечок. Що б грати було цікавіше, за кожну дію та виконання завдань нараховуються бали, до кінця сесії потрібно набрати якомога більше балів. Гра має демо, тож можете самі спробувати та оцінити чи схожа ця гра на Dorfromantik.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Жанр: Action Adventure
Дата: 12 травня
Платформа: Switch

Найочікуваніший реліз травня, як мінімум для власників Nintendo Switch. Спочатку Tears of the Kingdom мала бути DLC до Breath of the Wild, але у розробників назбиралося стільки ідей, що було вирішено розвинути їх до повноцінного сиквелу. Ідея пісочниці у великому відкритому світі лишається незмінною, а з основних нововведень це транспорт та більш вертикальна побудова світу.

The Outlast Trials

Жанр: Action Horror
Дата: 18 травня
Платформа: PC (Early Access)

Колись The Outlast став одним із рушійних сил жанру горорів. The Outlast Trials більше схожий на екранізацію Пили з жорстокими випробуваннями та тортурами гравця чи цілої групи «хворих». Під час Early Access будуть доступними усі готові, на цей час, випробування та механіки.

Amnesia: The Bunker

Жанр: Action Adventure Horror
Дата: 23 травня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Студія Frictional Games продовжує робити те, що у них виходить найкраще — напружений психологічний горор у клаустрофобічних просторах. Цього разу гравця закриють у бункері доби Першої світової війни всього з однією кулею у револьвері та гучною динамо-машиною для освітлення темряви. 

After Us

Жанр: Action Adventure
Дата: 23 травня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Граючи за підлітку Ґаю, духа життя, подорожуємо постапокаліптичним світом у пошуках решток життя та рятуючи душі назавжди зниклих тварин. Можливо, в кінці шляху Гаї вдасться відновити світ та повернути життя на планету.

The Lord of the Rings: Gollum

Жанр: Stealth Action Adventure
Дата: 25 травня
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Багатостраждальний, в усіх сенсах, Ґолум нарешті потішить нас своїми розмовами. Події гри розгортаються паралельно «Братству Персня» з моменту як Ґолума піддали тортурам у Мордорі. Осквернений Перснем влади гобіт прагне повернути своє золотце за будь-яку ціну, навіть жертвуючи світлим боком свого єства.

System Shock

Жанр: FPS, Action, Immersive sim
Дата: 30 травня
Платформа: Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One

Ми вже згадували про System Shock у нашій добірці березневих релізів, маємо надію цього разу гра справді вийде. Оригінальна гра вийшла ще 1994 році, в ній гравець намагається протидіяти ШІ SHODAN та відновити контроль на борту космічної станції.

З 12 по 14 травня Blizzard проведе ще одне стрес-тестування Diablo IV. Наші враження про гру можна прочитати за посилання. Crusader Kings 3: Royal Court вийде на консолях 17 травня, Farming Simulator 23 для Switch та мобільних платформ запланована на 23 травня, а днем раніше, 22 травня має вийти доповнення для Victoria 3: Voice of the People. Консольна версія Company of Heroes 3 запланована на 30 травня.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: