Статті Ігри 05.10.2023 о 15:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри жовтня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри жовтня 2023 року

Жовтень завалює неймовірною кількість якісних ігор, від довгоочікуваних сиквелів до ігор по коміксах та мультсералах. Зібрали найкращі проєкти, на які варто звернути увагу. 

The Lamplighters League

Жанр: Strategy
Дата: 03 жовтня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Автори The Shadowrun Trilogy та BATTLETECH переносять свої напрацювання у жанрі покрокових стратегій в лаштунки пригодницького жанру. Таємнича група Banished Court майже захопила контроль над світом і лише члени Lamplighters League здатні зупинити їх. Та проблема в тому, що найкращі агенти Ліги сконали, тож нам доведеться керувати найкращими з найгірших. 

FRONT MISSION 2: Remake

Жанр: Tactical RPG
Дата: 05 жовтня 
Платформа: Switch

Римейки FRONT MISSION 2 продовжують виходи на Nintendo Switch, нарешті черга дійшла до другої частини. Сюжет розгортається через 12 років після подій першої частини та зосереджений довкола трьох персонажів: Еша Фарука, капітана Томаса Норланда та розвідниці Лізи Стенлі.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Assassin’s Creed Mirage

Жанр: Action Adventure
Дата: 05 жовтня 
Платформа: PC (підписка Uplay), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Mirage розроблялася як сюжетне доповнення-приквел до Assassin’s Creed Valhalla про становлення Басіма, одного з ключових другорядних персонажів Valhalla. В результаті гра розрослася до повноцінного проєкту, але сюжет лишився незмінним — молодий багдадський злодюжка потрапляє до таємничого ордену та стає одним з найкращих його слуг. Ubisoft обіцяли Assassin’s Creed Mirage як повернення до класичних ігор серії з акцентом на сюжет, стелс та тривалістю до 20-25 годин.

Detective Pikachu Returns

Жанр: Action Adventure
Дата: 06 жовтня 
Платформа: Switch

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Найвеличніший детектив, а ще великий любитель кави, повертається. Пікачу разом зі своїм помічником-людиною Тімом продовжують шукати детектива Гудмана, який також є батьком Тіма та напарником Пікачу.

Forza Motorsport 

Жанр: Racing
Дата: 10 жовтня 
Платформа: PC, Xbox Series X|S (GP)

Після довгої перерви Forza Motorsport повертається на консолях поточного покоління та ПК. Гра пропонує 20 трас, понад 500 автомобілів та гнучкі налаштування складності, які дозволять спробувати гру як поцінувачам автомобільних симуляторів, так любителям аркадних перегонів.

Наш огляд вже можна прочитати на сайті.

Total War: Pharaoh 

Жанр: Strategy
Дата: 11 жовтня 
Платформа: PC

Нова частина культової серії Total War перенесе нас в епоху розквіту Єгипетської культури й аж до її занепаду. Розробники оновили налаштування кампанії, тож проходження кожної нової гри не буде схожим на попереднє.

Lords of the Fallen (2023) 

Жанр: Action Adventure (Souls-like)
Дата: 13 жовтня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Lords of the Fallen є перезапуском та продовженням однойменної гри 2014 року. Події розгортаються через понад тисячу років після оригінальної гри. Особливістю нової Lords of the Fallen є пересування між двома світами: мертвих та живих. Гру розробляє інша студія для якої Lords of the Fallen стане дебютним проєктом.

Гра матиме текстову українську локалізацію на старті.

Skull Island: Rise of Kong 

Жанр: Action Adventure
Дата: 17 жовтня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Нова гра про короля Острову Черепа по мотивах кіноперезпуску серії. Виглядає гра гірше за релізну версію Gollum, тож будьте обачні перед покупкою.

В рамках ностальгії хочеться згадати чудову Peter Jackson’s King Kong 2005 року від Мішеля Анселя та Ubisoft. На той час це була одна з кількох хороших «ігор по ліцензії».

Hellboy: Web of Wyrd 

Жанр: Action Adventure
Дата: 18 жовтня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Rogue-lite екшн по мотивах коміксів про хлопчика з пекла який став на бік людей. Web of Wyrd є повністю новою історією написаною Майком Міньйолою, автором серії. Нове завдання приводить Геллбоя в Дім Метелика, який є порталом в таємничий вимір Вірд. Візуальне оформлення гри також повністю повторює стиль коміксів. В Україні офіційно комікси видає видавництво Вовкулака.

Gargoyles Remastered 

Жанр: Action Adventure
Дата: 19 жовтня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Пам’ятаєте мультсеріал про Гаргуйлів? В 1995 році по його мотивах була випущена однойменна гра для Sega Mega Drive (Genesis). Гра отримала чудові відгуки, а в середині жовтня на актуальних платформах вийде її ремастер (який більше схоже на легкий римейк). В хороших традиціях подібних ремастерів дозволять на льоту перемикатися між сучасною та оригінальною графікою.

Marvel’s Spider-Man 2

Жанр: Action Adventure
Дата: 20 жовтня 
Платформа: PS5

Сиквел однієї з найкращих адаптацій коміксів сучасності. Marvel’s Spider-Man 2 є класичним сиквелом, в якому все те саме, тільки більше і краще. Два головних герої, збільшена мапа Нью-Йорку, нові костюми, прийоми та здібності героїв.

Незмінним лишилася тривалість гри. Розробники обіцяють, що основний сюжет можна пройти за 15-20 годин. В грі не буде кооперативу, зате дозволять у будь-який момент (окрім сюжетних) миттєво перемикатися між Пітером та Майлсом.

Super Mario Bros. Wonder 

Жанр: Platformer
Дата: 20 жовтня 
Платформа: Switch

Магія Nintendo не перестає дивувати. До класичної формули платформинга видом з боку додали Магічні Квіти, взаємодія з якими змінює все довкола: героя, ворогів та оточення. І кожна зміна докорінно змінює звичний ігролад. Окрім Маріо можна буде пограти за Луїджі, Тода, Принцесу Піч, Принцесу Дейзі та Йоші.

Cities: Skylines 2 

Жанр: City Builder
Дата: 24 жовтня 
Платформа: PC

Сиквел одного з найкращих містобудівних симуляторів. На ігролад впливатиме розташування міста в залежності від кліматичних зон, зміна пори року та раптові події з якими доведеться розбиратися швидко приймаючи рішення. Також розробники стежили за користувацькими модифікаціями до першої частини та деякі ідеї інтегрували у сиквел. Реліз на консолях відклали на перший квартал 2024 року.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 

Жанр: A Hideo Kojima Game
Дата: 24 жовтня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S

Збірка перший трьох частин серії Metal Gear Solid та оригінальних Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake та Snake’s Revenge: Metal Gear 2. Усі ігри адаптовані для сучасних платформ. Мова йде саме про порти, а не хоча б ремастери цих ігор.

The Lord of the Rings: Return to Moria 

Жанр: Action Survival
Дата: 24 жовтня 
Платформа: PC, PS5

Повернення в Морію розповість нову історію у всесвіті Володаря Перснів. Цього разу центровим героєм оповіді стане Гімлі, який прагне відновити колись величне королівство гномів. Гра зроблена в жанрі виживача. З приємного, до своєї ролі бороданя повернувся Джон Ріс-Девіс, який зіграв Гімлі в трилогії Пітера Джексона. Принаймні в трейлері звучить саме його голос. Реліз на Xbox Series X|S заплановано на перший квартал 2024 року.

Ghostrunner 2 

Жанр: Action Adventure
Дата: 26 жовтня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Продовження гардкорного екшену про кіберніндзю в сетингу кіберпанку. З основних нововведень відкритий світ та мотоцикл як засіб пересування по ньому. Вже доступне демо гри, а на релізі Ghostrunner 2 матиме текстову українську локалізацію.

Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord 

Жанр: Action Adventure
Дата: 26 жовтня 
Платформа: PS5/PSVR 2, Meta Quest 2

Перевтільтеся у справжнього мисливця на привидів та звільніть Сан-Франциско від надокучливих привидів. Rise of the Ghost Lord дозволить грати в компанії трьох друзів або ж спробувати подолати Володаря привидів на самоті.

Alan Wake 2 

Жанр: Action Adventure Horror
Дата: 27 жовтня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Алан Вейк повертається, та ще й не один. Другим ігровим персонажем стане детективка ФБР Сага Андерсон яка веде розслідування окультних вбивств і невеликому містечку Брайт Фолс. Розробники продовжують експериментувати з оповіддю, в грі з’являться вставки з живими акторами, які вже були в Quantum Break у форматі серіалу.

На релізі гра матиме текстову українську локалізацію.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: