Статті Авто 27.11.2023 о 10:00 comment views icon

Перезапуск Jeep в Україні: доступні моделі, дилерська мережа, плани на майбутнє

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Перезапуск Jeep в Україні: доступні моделі, дилерська мережа, плани на майбутнє

Листопад 2023 року став знаковим для Jeep в Україні: оголошені прайси на різні моделі, відкрились нові дилерські центри, наскільки мені відомо – вже є перші контракти на продаж автомобілів. Нарешті відбувається те, про що говорили два роки назад: фактично маємо якщо не «запуск», то «перезапуск» бренду Jeep в Україні силами нового імпортера. То що пропонує Jeep українцям вже сьогодні? І що запропонує завтра?

Актуальні моделі: з чим Jeep повертається в Україну?

Одразу з трьома різними автомобілями! Наразі вже доступна в Україні гамма моделей включає кросовер Jeep Compass, позашляховик Jeep Wrangler та, звісно, автомобіль-флагман Jeep Grand Cherokee. Причому кожна модель має власну роль та задачу.

Так, кросовер Jeep Compass – це знайомство зі світом бренду, пропозиція гарної комплектації за адекватну вартість, а також сучасна гібридної технології. Адже кросовер Jeep Compass буде пропонуватись лише у версії 1.5 MHEV: поєднання 130-сильного бензинового двигуна та електромотору (15 кВт або 20 к.с.), плюс «робот-автомат» та передній привод. Крім того, Jeep Compass має забезпечити певний об’єм ринку, що означає завантаження автосалонів та менеджерів з продажу, завантаження сервісу, просто пізнаваність на вулицях.

Позашляховик Jeep Wrangler – це «культ» марки: автомобіль для подолання найбільш екстремального бездоріжжя та для клієнтів, що прагнуть безлімітних подорожей. Саме тому Jeep Wrangler заходить одразу з «козирів» у вигляді версії Rubicon, що вирізняється максимальною підготовкою для подолання складного бездоріжжя: знижувальний ряд 4,0:1 та блокування диференціалів, спеціальні позашляхові шини та посилені мости. Автомобіль буде пропонуватись з бензиновим 2-літровим турбодвигуном на 272 к.с.

Наразі виходить так, що автомобілі Jeep Compass та Jeep Wrangler запускаються в Україні лише в одні версії для кожного: менший кросовер – з гібридним двигуном, переднім приводом, у комплектації «оптимум за свої гроші»; старший позашляховик – з кузовом 4D Unlimited та у найбільш екстремальній версії Rubicon. Вартість кросовера Jeep Compass – від 1,238 млн грн або близько $33 тис.; вартість позашляховика Jeep Wrangler Unlimited Rubicon – від 2,82 млн грн або $75 тис.

А ось з флагманською моделлю Jeep Grand Cherokee набагато цікавіше. По-перше, тепер це не один автомобіль, а одразу два – звична 5-місна 4,9-метрова версія Jeep Grand Cherokee або збільшений 7-місний варіант Jeep Grand Cherokee L з подовженим 5,2-метровим кузовом. По-друге, для Jeep Grand Cherokee пропонується два варіанти бензинових двигунів (2.0 TURBO 271 або V6 3.6 PENTASTAR 285) та три комплектації (Limited/Overland/Summit) – в перетині це все дає п’ять версій автомобіля для покупців.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Нарешті, флагман Jeep Grand Cherokee пропонує відповідні флагманські технології. Все починається з трьох систем повного приводу, де передбачені варіанти зі знижувальним рядом (2,72:1), продовжується пропозицією пневматичної підвіски (максимальний кліренс може сягати 276 мм), а завершується системою нічного бачення та аудіо McIntosh.

Зараз очікується, що найбільші продажі має забезпечити саме флагман Jeep Grand Cherokee: найвище позиціювання у модельному ряду, найбільш сучасна модель, найкращі технології, максимально просторий та розкішний салон, відоме ім’я, широкий вибір версій. Вартість Jeep Grand Cherokee стартує – від 2,615 млн грн або $69 тис. й сягає відмітки близько 3,51 млн грн або $93 тис. за максимальні версії.

Дилерська мережа: старт в Києві та продовження в інших містах України

Процес «перезапуску» Jeep відбувся з трьома дилерами в Києві, які почали роботу синхронно на початку листопада. Причому одразу стали доступні й супутні послуги: сервіс та продаж запчастин, доступні фірмові аксесуари, вже сформовані спеціальні вигідні пропозиції кредиту та лізингу за програмою BuyEasy – кілька банків на вибір, ставка від 0,01% річних, перший внесок від 20% вартості автомобіля.

Та навіть більше – для дилерської мережі вже окреслені плани на найближче майбутнє. Вже до кінця поточного року в Україні мають запрацювати ще чотири нових дилери Jeep у різних містах України: Харків, Одеса, Львів, Дніпро. Завдяки цьому, географія продажів та обслуговування автомобілів Jeep суттєво розшириться по всій території України.

Новий старт Jeep відбувся коштом трьох дилерів в Києві, плюс вже протягом грудня розпочнуть роботи дилери в інших великих містах України – отже, загалом у нас на кінець року мають працювати вже сім дилерів Jeep.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Плани на майбутнє: нові моделі, розширення дилерської мережі

Наступний 2024 рік має стати першим повним роком «нової» присутності бренду Jeep в Україні – то ж він має стати першим, для якого щось планується та ставляться орієнтири. Наприклад, одним з них може бути доля ринку. Наразі представники Jeep заявляють про бажання зайняти близько 3% ринку преміальних автомобілів.

В цьому має допомогти розширення модельного ряду. Головною новинкою на 2024 рік має стати компактний кросовер Jeep Avenger. Причому вже зараз відомо, що в України мають продаватись дві версії моделі – повністю електрична та гібридна. Так, електрична версія Jeep Avenger пропонує електромотор потужністю 115 кВт (156 к.с.) та акумулятор ємністю 54 кВт*год., чого має вистачати на дистанцію автономного пробігу до 400 км (WLTP комбінований цикл). Натомість гібридна версія Jeep Avenger поєднує бензиновий 1,2-літрового турбодвигуна (100 к.с.) та 6-ступеневу трансмісію е-DCT6 з вбудованим електромотором (21 кВт або 29 к.с.); причому навіть заявлена можливість руху виключно в електричному режимі – в заторах або під час паркування.

Проте які саме комплектації Jeep Avenger будуть представлені, як вони будуть перетинатись з електричним або гібридним силовим агрегатом, яка буде точна вартість новинки – все це стане відомо лише ближче до старту продажів моделі, що має відбутись вже у другому кварталі 2024 року.

Головна новинка 2024 року – компактний кросовер Jeep Avenger. Якщо казати у двох словах, то він має зайняти проміжне положення між Peugeot 2008 (спільна платформа і техніка) та «старшим братом» Jeep Compass (більші розміри та двигун): це стосується як позиціювання, так і майбутньої ціни автомобіля. Серед інших змін модельного ряду – можливе розширення комплектацій (саме комплектацій, а не двигунів/трансмісій) для автомобіля Jeep Compass.

Щодо розширення дилерської мережі, то подальші плани на 2024 рік наразі окреслені лише загальними рисами: звісно, хочеться більше дилерів в різних містах України! Проте все буде залежати від оголошення тендерів, пошук та підписання реальних контрактів дилерів, а головне – від безпекової ситуації в Україні.

Насправді все у нас зараз залежить від стану війни та ситуації з безпекою. Проте хочеться вірити, що новий рік принесе мир Україні, а бренду Jeep – успішний «перезапуск» та популярність у покупців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: